
Mi is csöndben ettük, néha felsikoltva a gyönyörűségtől. Felnőtt desszert, ugyanis kissé kesernyés. Nincs benne se cukor, se liszt, de fejenként öt deka étcsokoládéval érdemes számolni első körben. (Aztán mindenki kérni fog még egyszer, úgyhogy gondolkodhatunk akár tíz dekában is) Ha van otthon tejszín, akkor egy nagyon pici cukorral verjük fel egy kicsit, de semmiképp ne kemény habbá, és csorgassuk a süti mellé!
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (minimum 70%-os kakaó tartalommal, de aki nagyon édesszájú, az minnél magasabb kakótartalmú csokoládét használ, annál biztosabb, hogy tehet egy pici cukrot a tojás fehérjébe)
6 tojás
2 ek vaj
Ennyi. És nem több.
A csokoládét víz felett, vagy mikróban alacsony teljesítménynél megolvasztottam a vajjal együtt. Mikor teljesen lehűlt, belekevertem a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá vertem, majd kanalanként a csokoládéhoz kevertem. Így törik a legkevésbé a hab, de muszáj alaposan elkeverni, hogy ne maradjon benne fehér rész.
180 fokra előmelegített sütőben, forró vízzel kétharmad részig megtöltött tepsibe állitott formában kb. 40 perc alatt sütöttem meg. A formát sütőpapírral kell kibélelni, különben a süti beleragad! Tűpróbával ellenőriztem, hogy valóban kész van-e.
Eredetileg a Judapesten
13 hozzászólás a(z) “Hedonista élvezet” című bejegyzéshez
Ma én is megsütöttem ezt a remek csokisat néhány kisebb változtatással: tettem bele egy jó nagykanál ir whiskey-t (mit mondjak, nem ártott neki) és egyben sütöttem meg. Igy tortaszerüen szeletelhető, ráadásként pedig (bár nem igényli, mert úgy jó, ahogy van) egy leheletnyi hig baracklekvárt csorgattam rá…
Köszi a receptet! P.
re victoria
attól h nem raksz bele vajat még nem lesz mousse.
amugy a receptet még évekkel ezelőtt csináltam, igaz vaj helyett avokádó olajjal. m.kinek ajánlom, elég speciális ízt kap. ha nincs avokádó olaj érdemes kipróbálni oliva, mogyoró vagy szőlőmag olajjal.
Örülök nagyon!!! 🙂
Jucy: Plus vagy Lidl, itt vannak jó minőségű de megfizethető cuccok. Maca
Megcsináltam, bár hiretelen felindulásból és nem is volt itthon csak 50%os csokim, ennek ellenérte finom lett, bár legközelebb bevársárolok előtte.
Köszönöm az ötletet! És a finom élményt.
Jucy
Szia Eszter! Megcsináltam a málnáscsokival uazzal a lidlissel, isteni finom! Köszi!
Macaroon
ps.: és valóban nem kell feltétlen sütni, lehűtve is csodakirály!
Szia!
Szinte ugyanezt tanultam a francia unokatesomtol, annyi a kulonbseg, hogy nincs benne vaj es a hutoben vegzi, mint mousse. Azonban felcsigaztal ezzel a sutos modszerrel ki fogom probalni, biztosan nagyon finom!
hűű, nagyon jól néz ki, annyira megkívátam most az édességet…
ezt biztos ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki:-)
az anyukám tört dióval szokta megszórni az ilyet… nagyon finom úgy is.
Kedves Eszter!
Bxl-ben ettem ilyet egy afrikai (!) étteremben. Azóta keresem…. Muffinformában csináltad?
Én azóta ismerem ezt a helyet, amióta Fűszer és Lélek rendszeresen ír a Velvetre. Most is onnan jöttem, és egyet kell értenem az előttem szólóval 🙂
Zseniális.
Az olvasó
Nem tudom, hogy lehettem ennyire figyelmetlen, de csak egy hónapja találtam rá a blogodra!
Azóta viszont az utolsó betüig elolvastalak. Gratulálok, zseniális!!!
És ez a csokicsoda, hmmmmmm