Kategóriák
Egyéb kategória

Tavaszi csirkecomb

zold_csirkecomb3.jpgÚgy tűnik, a következő hétvégéig várni kell a napsütésre, de legalább nincs hideg. Múlt héten már annyira vágytam a sok zöldre, hogy előszedtem mindent amit zöld élelmiszernek nevezhetek, akkor is, ha nem friss, hanem konzerv, és a csirkecombhoz adtam. Elképesztően finom lett, főleg, hogy tűző napsütésben ehettük meg az erkélyen. Nyilván kabátban, de akkor is.
Egy kis zsenge zöldborsó mehetett volna bele, ha lett volna a fagyasztóban, de nem volt. Úgyhogy ha nektek van otthon, akkor ki ne hagyjátok belőle!
Mi a hidegre való tekintettel nem ültünk le enni, csak állva termeltük a D vitamint, ezért kenyérrel tunkoltuk, de rizs illik mellé.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
1 csomó újhagyma felkarikázva
4 gerezd fokhagyma összezúzva
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 marék zöld olajbogyó
3 ek szeletelt, savanyított jalapeno felkarikázva
1 kk konzerv zöld bors apróra vágva
1 ek kapri, apróra vágva
1 lime reszelt héja és leve
2 ek méz

sok-sok friss snidling
sok-sok friss petrezselyem

A snidling és a petrezselyem kivételével mindent egy öntöttvas lábosba tettem, lefedtem, és 170 fokos sütőbe toltam egy órára. Levettem a fedőt, 15 percig hagytam így, hogy a leve kicsit besűrűsödjön, majd grill funkcióra kapcsoltam pár percre, amíg a csirkecomb szépen megpirult, végül megszórtam a friss zöld fűszerekkel.

zold_csirkecomb2.jpg

Vélemény, hozzászólás?