
A csirkecombos összejövetelre malacsült is készült. Öt kicsontozott combocskát, ami kb. hat kilónyi hús volt, megmostunk, sóztunk, borsoztunk, erősen megkentük fokhagymával. Két egész fej fokhagymát ősszetörtünk, elkevertük egy kevés olajjal, hogy jobban kenhető legyen, majd ezzel a kutyulékkal bekentük a combokat. Megszórtuk köménymaggal, majd erősen összetekertük a húst. Egy nagy tepsibe beletettünk egy kiló zsírt, egy paprikát, egy peradicsomot, és két nagy fej, negyedre vágott lilahagymát. Öntöttünk alá 2 dl vizet, közben egy serpenyőben nagy lángon gyoras körbesütöttük 3-3 perc alatt a combok minden oldalát. Majd alufóliával lefedve 3 órát konfitáltuk 80 fokon, utána levettük az alufóliát, és mézzel elkevert sörrel kenegettük még egy órát. Gyönyörű fényes lett, miután kihűlt, szeletelőgéppel szeleteltük.
Nem éppen kóser. De jó volt 🙂

11 hozzászólás a(z) “Malacsült (hát igen :-)” című bejegyzéshez
Köszi a tanácsot!
Judit, lesznek majd! :-)Köszönöm!
Igen, ilyen rokon nálunk is van, Izraelben kóser, de amikor hazajön szalad a henteshez kolbászolni. Persze Jafón nem vallaná be senkinek!
Pont akartam írni, hogy ez asztán tréfli a javából! 🙂
A nagyapám titokban nyomja a szalonnát, amikor azt hiszi senki sem látja, sajnálom, hogy benne még mindig ennyi képmutatas van. Pedig nincs aki számonkérné rajta. Eszter, nálad ettük a legfinomabb kóser szombati ebédet, azóta is emlegetjük.Azokat a recepteket nem teszed majd fel?
Judit
Rosszul hitted! Soha nem volt az, mi sem vagyunk azok, csak szombaton eszünk kósert. Mindig voltak tréfliségek!
A címe is ez:
Hétköznap sietős, szombaton kóser.
RP: mi gyakran kenegettük, és az bevált.
azt hittem ez egy kóser honlap
Nagyon szépen néz ki!
A kenegetést hogyan érdemes csinálni, gyakran vékonyan, vagy ritkábban vastagon?
Köszi!
Üdv!
RP
haminyami!!! disznóóó! 🙂
Eszter: írtam egy posztot, amiben utaltam rád 😉
http://vadjutka.blogspot.com/2008/07/mamzelle-sok-l-s-turista-vrosban-l.html
Szépnek, jónak néz ki. A kömény helyett – ez nem kritika csak tipp, azaz javaslat ízalternatívára – jobban szeretem használni a kisázsiai ihletésű, megőrölt koriander és kardamom keverékét. (1:1)
Eszter, ez gyönyörű!!!! Ha hazamegyünk (Karácsonykor?) nem baj ha ellopom egy kicsit a receptet? Úgy 4-5 órára 😉
Egy hete minden nap megnézem a bacardis-mákos tortádat. Ma elindultam mákot keresni, de nincs sehol :-(((( Kénytelen vagyok megint addig várni, míg megint haza nem megyünk 🙁
Addig Te csak alkoss még efféle szépségeket!
Tényleg szaftos maradt, úgyhogy ezentúl mindig így készítjük 🙂
Ennyi disznótól az egész utca tréfli lett, még szerencse, hogy nem nálunk készült 🙂
Na ez az edény most már biztos, hogy tréfli 😉
Nagyon szépek lettek, gondolom kimondottan szaftosak is maradtak a kímélő elkészítés végett.