
Bevallom, 14 hónapja még csak egy magyar gasztroblogot ismertem, persze hogy Chili és Vaniliáé volt az. Valahogy eszembe se jutott, hogy a magyarok is ennyire jó recepteket ismernek, mint a külföldiek. Bocsánat…
Több, mint egy éve valakinek volt egy olyan ötlete, hogy kéne Budapestre egy igazi bagel sütöde. (Kéne bizony!) El is kezdtünk dolgozni a projekten, készítettünk a barátnőmmel egy tanulmányt, ahol idéztünk Chili és Vaniliát a bagelről, mint „neves magyar gasztro szakértőt” (Ezt azóta is tartom!)
Végül a bagelesből sajnos nem lett semmi, de a gasztroblogokat nagyon megszerettem. Aztán egyszer hírtelen azon kaptam magam, hogy naponta megnézem Nemisbékát is 🙂 Innen már nem volt megoldás, miután elküldtem a huszadik fotót az ebédről a barátnőmnek, inkább csináltam egy blogot én is.
Egy napig gondolkoztam a nevén, aztán „szerényen” egy kóser szakácskönyvről neveztem el a blogot. A spirit megfelelő fordításán fennakadtam, de aztán inkább mégis félrefordítottam a címet, mert így jobban hangzott, jobban fedte azt, amit szerettem volna.
Mi változott mióta blogot írok?
· Minden ételt lefényképezek, lisztes, kakaós, olajos a fényképezőgépem.
· Sokkal többet várnak el tőlem a barátaim, mindenki készpénznek veszi, hogy én jól főzők, és különlegességeket. Nehéz ennek megfelelni.
· Gyakran hívogatnak telefonon, hogy elakadtak főzés közben, vagy én mit főznék, én hogy csinálnám?
· Sokan rácsodálkoznak, hogy én írom a blogot. 🙂
· Idegenek is nagyon kedvesek lesznek velem, ha megtudják, hogy enyém a Fűszeres. (Ez nagyon jó érzés!)
· Rengeteg emberrel ismerkedtem meg a blog kapcsán, közülük sokan a barátaink lettek. Soha nem gondoltam volna, hogy az internet alkalmas valódi barátságok kötésére, de tévedtem!
· Kapok sok-sok magán levelet, aminek igazán örülök!
· A világ összes pénzét elkölteném szakácskönyvekre, edényekre, különleges hozzávalókra.
· Másképp utazok.
· Judapest.
· Új munka.
· Megismertem egy rokonomat 🙂
· Férjemet Fűszeres Gábornak hívják sokan.
Mi nem változott?
· A fiam továbbra sem eszik!
Egy év alatt született 350 poszt. Egy hónapos volt a blog, amikor feltettem rá a Google Analytics-et. Aznap 83-an olvastak. Nos, azóta szerencsére többen jönnek napról napra, hétköznaponként 1200-1300 olvasóm van. Eddig összesen 210288-an voltak kíváncsiak a blogra.
A leggyakoribb keresőszavaim:
· Fűszer és Lélek 🙂
· cukkíni (vagy cukkini, rövid i-vel, akárhogy is írjuk magyarul…)
· gnocchi
· marhapörkölt
· kóser
· kovász
· bagel
· flódni
· Tokaj-hegyalja
· házi sajt készítés
És a legnépszerűbb posztjaim:
· Challah (barhesz), vagyis a kóser kalács
· Jeruzsálemi túrótorta
· A 12 legmérgezőbb zöldség és gyümölcs
· Nigella krumplija
· Bagel
· Lángos teszt
· Házi sajt készítése (Erdőbénye napok)
· Tökéletes pizza
· Hol kapható? (edények)
Mindenkinek nagyon köszönöm!
62 hozzászólás a(z) “Egy éves a Fűszer és Lélek” című bejegyzéshez
Sok sikert, és lelkesedést a folytatáshoz! Remélem sosem hagyod abba!
Üdv,
LepkePillangó
Sok sikert, és lelkesedést a folytatáshoz! Remélem sosem hagyod abba!
Üdv,
LepkePillangó
Kedves Eszter, elnézést, én csak ma jutottam hozzá, de természetesen én is csatlakozom az előttem szólokhoz, és még további sok sok blogszületésnapot kívánok Neked, és legalább ugyanennyi klassz posztot saját magunknak. atyaég, azért ez a 360 poszt egy évben kemény:)
Köszönöm szépen, fiúk-lányok!
Nahát, már egy éves vagy? Csak így tovább, főzök tőled továbbra is! :))
Gratulálok, boldog szülinapot!
Kedves Eszter!
Gratulálok ehhez a kiváló bloghoz! Kiéhezve olvasom a gusztusos recepteket naponta és rendkívül érdekesnek találom a zsidó hagyományokról szóló posztjaidat is.
Mazl tov!
Sz. Kati
én is csatlakozom, Loishoz! 🙂
mégsoksoksoksoksok évfordulót! Üdv. a családnak
Még sok-sok ilyen boldog évfordulót! És köszi, Eszter! A maceszgolyókat, a barátságodat, mindent!:))))))
Boldogat és így tovább! 🙂
Kocos
ps: én a bagel miatt kötöttem itt ki először 🙂
Gratulálok a bloghoz!Zseniális!
GourmandLizard
Gratulálok az 1 éves szülinaphoz!Csak így tovább!
Csak tudnám, mivel teltek a napjaid, amíg nem blogoltál!?
(Nyilván arra készültél, hogy egyszer majd belevágj és blogot írjál :-)))
További boldog főzést és blogolást kívánok neked!
Gratulálok, minden jót kívánok a továbbiakban!!!
Sok sikert:) Írnám én is, hogy ád meá veeszrim, de erről a Goitein bácsi z”l a Rombachból jut eszembe, ki kilencven körüli születésnapján erre a kívánságra így felelt mindenkinek: Te csak ne limitáld nekem!
Szóval sok sikert a folytatáshoz is, ja és pont ma néztem meg az Egységet, ahol ugye Te írtál cikket:)
Boldog szülinapot kívánok! Jó ide betérni, nap mint nap! 🙂
Boldog Szülinapot ennek a vagány és inspiráló kajablognak,
és sok vidám napot Neked! A pici fiúnak meg lehet, hogy jó étvágyat csinálna nyers zöldségek leve, nálunk bejött…:)
Lori
120-ig igy tovabb !
Mazal Tov !!!
! מזל טוב
! חג שמח
Tomi
Nocsak! Átíródik a világirodalom?
Ofélia/Ophélia főzni tanul, kvázi túltette magát Hamlet látszat-ridegségén. Csak tudnám, kit nézett ki magának, aki miatt – a folyó helyett – a családi élet mellett döntött. ::))))
No, csak befutok utolsónak…Szívből kívánok én is minden jóból ami a világon van:kettőt! Ezer köszönet és hála, mert loptam ám, rendesen!Szeretettel: Ofélia
Gratulálok! 🙂
Én is gratulálok, és azt kívánom, hogy blogod érjen … körbe a Földön ! És az összes randalusta nő nevében köszönet a hatékony motívációért! Ami engem illet, az utóbbi hónapok minőségi étkei bizony nem jöhettek volna létre Fűszeres Eszter és blogja nélkül. ::))
Én is veled kezdek minden nap, és itt kezdek keresgélni, ha főzni akarok valamit.
Külön óriási dícséret a zsidóság történetének-hagyományainak élvezetes formában való leírásáért, egész tájékozottnak kezdem érezni magam a témában:)
Nagyon boldog szülinapot!!!
csak így tovább!! gratulálok!
kedves Eszter! nagyon boldog blogszületésnapot kívánok! sok sikert továbbra is!:)
Happy blogday! 🙂 és persze Boldog Ünnepet!
Nagyon boldog szülinapot Nektek! :o)
ludmi
Mégegyszer nagyon köszönöm mindenkinek! 🙂
Malka, veled holnap este találkozunk széderen.
Drága Egyetlen füszeres kisasszony!!!!!!!!
Isten éltesse a blogodat!!! és még nagyon sokáig legyen benne örömöd ,sikered!
És ha még gyorsan lehet sabesz elött:) :Boldog és koser pészah-ot az egész családodnak!!!
Malka
gratulálok eszter az évfordulóhoz!:)
csatlakozom azokhoz, akik azt hitték régebb óta blogolsz. nekem az elsők között volt a blogod a gasztrók közül amik bekerültek a kedvencek listámba.
a lisztes-ragacsos fényképezőgép, nagyon ismerős:)))
Boldog szülinapot Eszterblog!:))
Profi, okos, szórakoztat, kedvet csinál a hagyományokhoz, és élvezetes!
Főzni Jóó:)
Csomó ötletet kaptam tőled!
Boldog szulinapot! En is nagyon szeretlek olvasgatni 🙂
Gratulálok, csak így tovább!…maradok nálad továbbra is “mindennapos” 😉
Kedves Eszter!
Gratulálok a blogodhoz, jó ideje már, hogy minden napos látogatód vagyok!
Boldog Szülinapot!
Perlah
Csatlakozom a tobbiekhez,
Boldog szulinapot, jo nagy unneplest!:)
H.
Csatlakozom Forzához, én is azt hittem, hogy régebbi a blog, sokkal de sokkal, de sokkal:)
Remélem még sok sok év múlva is köszöntgethetünk:)
Bóóóódog Szülinapot!
Zozó
Boldog szülinapot kívánok!
További sok sikert 🙂
Szia Eszter!
Sokakkal egyetemben én is nagyon szeretem a blogodat, gratulálok a szülinaphoz, csak így tovább!!! :))))
Manóka
Hahá, szóval a brunch a szülinapos party?
Én is, mint sokan, minden reggel nálad kezdek. És még sosem okoztál csalódást. Köszönöm szépen!
Boldog blogszülinapot kívánok 🙂
Boldog szulinapot!
Es meg sokat!
zsurkenyer
Eszter!
Isten éltesse a Blogodat! 🙂
Mazl Tov a blognak és neked 🙂
minden jóóót. De nem sütöttél egy tortát?
na gyújtok egy gyertyát és elfújom:)
Sok boldogságot Eszter blogjának! Bevallom tegnap kicsit meglepődtem, amikor mondtad, hogy ma leszel 1 éves, mert én meg voltam róla győződve, hogy ez már évek óta megy, még ha nem is virtuálisan…
És ne feledd ez még csak a szimpla kezdet! (Remélem…:)))
Mintha már 1000 éve lenne F&L : )
“Száz receptet, ezeret!”
És még töb kultúrposztot, de azért receptet is (mézet vagy tejet? mindkattőt…)
Márta
Ezúton szeretnék én is gratulálni!
Bár közöm sincs a konyhához (hacsak nem az, hogy édesapám és bátyám is szakács), de mindig szívesen olvasom a naplódat, mert nem csak azt tudom meg belőle, hogy milyen ételhez milyen arányban kellenek a hozzávalók, hanem néhanapján megfűszerezed az egészet egy csipetnyi történettel! Ettől lesz az egész emberi, ettől van lelke az oldalnak.
Boooooooooooooooooldog szülinapot! :))))))))))
Hú, ha tudnám, hogy lehet bicajon tortát szállítani!
(Egyáltalán hogy lehet biztonságosan tekerni sok év után egy zsírúj jószágon… 😉 Nem baj, majd szüli-bruncholunk! ;))
Sok-sok boldogságot főzésben, evésben, nemevésben, családban, blogírásban, blogolvasásban, tetszőleges sorrendben! 🙂
Nagyon szépen köszönöm mindannyiotoknak!
Áh, na végre megtudtam a becses neved!
Tehát kedves Füszeres Gáborné! ;o))))
Szívböl gratulálok a blogodhoz, az élvezetes írásokhoz, az étvágygerjesztö receptekhez és az egyre profibb fotókhoz! Csak így tovább!
Kedves Eszter! Jót nevettem a férjed új nevén! Az emancipáció harcosai nem gondolták volna, hogy pont a gyűlölt konyhából vezet a legbiztosabb út a céljukhoz! Kisfiad nemevéséhez pedig annyit, hogy olvastam egy angol ínyenc könyvét, aki azt mondta, kamaszkoráig marhasültet evett sültkrumplival, másra rá sem nézett, pedig szüleivel menő éttermekbe járt. Úgyhogy csak kitartás! És gratulálok. Holnapi posztnak jöhet a torta, amit ma este sütsz magadnak meg a blogodnak!
Gratulálok, és boldog szülinapot!!!
Mazl Tov, és sok boldogságot bis hudert und zwanzig.:)
Szívből gratulálok az elsőhöz, remélem, még sok követi! Várjuk a folytatást! (nap mint nap)
Szupcsi, csak így tovább
Sok-sok boldog születésnapot!
mazl tov a blognak, és az írójának! 🙂
Boldog szülinapot és további sikereket kívánok!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok én is!!!
Kedves Eszter, gratulálok és továbbra is ugyanilyen jó írásokat, recepteket kívánok magunknak:)!!
Sok szeretettel gratulálok! További jókat kívánok bis Hundert ud Zwanzig! A sikert pedig nagyon is megérdemled.
Gratulálok! Kedvenc napilapom a Fűszeres! Még 100 évet kívánok neked és a blognak is.
Erdélyi Tímea