
Hosszas fejtörés árán jutott eszembe a muffin. Jelentem sikerült is öt evőkanálnyi szörpöt elhasználnom 🙂 Majd még gondolkodom erősen, mibe lehet még tenni. Holnap családi gyereknap lesz sok-sok gyerekkel, remélem felfalják ezeket a ragacsos, édes rózsás finomságokat!
Két félét sütöttem, 12-12 darabot. A tésztát már csak a végső ízesítés előtt osztottam ketté.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg apróra vágott mogyoró (éppen az van itthon)
2 tojás
25 dkg cukor
1 dl olaj
6 dl tej
3 ek rózsaszörp
1 zacskó sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 ek sikér
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt meggy
Só
Az egyik adagba tettem egy kis fahéjat, a másikba egy citrom reszelt héját, és a levét. Gőzős sütőben 25 perc alatt 170C-on sütöttem. Két rácson, félidőben megcseréltem a muffin formákat.
Máz 1:
15 dkg porcukor,
Pár csepp citromlé,
2 ek rózsaszörp
A hozzávalókat kézi mixerrel 10 percig kevertem, majd a kihűlt muffinokra tettem. Tojásfehérjével vékonyan bekentem pár rózsaszirmot, majd megforgattam kristálycukorban. Ezt ragasztottam a tetejére.
Máz 2:
2 zacskó hidegen készíthető vaníliás krémpor
5 dl tej
Szerencsére Sávout után még nem kóseroltam ki a sütőt, úgyhogy nyugodtan mehetett bele a tejes süti. A Rothchildban pedig le volt árazva a kóser pudingpor, pedig valami eszméletlen finom, és jó minőségű. Kedden már biztosan nem lesz!
Két félét sütöttem, 12-12 darabot. A tésztát már csak a végső ízesítés előtt osztottam ketté.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg apróra vágott mogyoró (éppen az van itthon)
2 tojás
25 dkg cukor
1 dl olaj
6 dl tej
3 ek rózsaszörp
1 zacskó sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 ek sikér
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt meggy
Só
Az egyik adagba tettem egy kis fahéjat, a másikba egy citrom reszelt héját, és a levét. Gőzős sütőben 25 perc alatt 170C-on sütöttem. Két rácson, félidőben megcseréltem a muffin formákat.
Máz 1:
15 dkg porcukor,
Pár csepp citromlé,
2 ek rózsaszörp
A hozzávalókat kézi mixerrel 10 percig kevertem, majd a kihűlt muffinokra tettem. Tojásfehérjével vékonyan bekentem pár rózsaszirmot, majd megforgattam kristálycukorban. Ezt ragasztottam a tetejére.
Máz 2:
2 zacskó hidegen készíthető vaníliás krémpor
5 dl tej
Szerencsére Sávout után még nem kóseroltam ki a sütőt, úgyhogy nyugodtan mehetett bele a tejes süti. A Rothchildban pedig le volt árazva a kóser pudingpor, pedig valami eszméletlen finom, és jó minőségű. Kedden már biztosan nem lesz!
2 hozzászólás a(z) “Valamit rózsaszörppel” című bejegyzéshez
Én pont a vaniliás muffint kóstoltam meg, de az annak ellenére nagyon finom volt, hogy a meleg bizony megdolgozta külső kinézetét!
örülök, hogy elnyerte tetszésedet
nagyimnak vanília és sajtfagyira szoktam csorgatni öntetként. Nagyon finom úgy.