
Nigella viszonylag kisméretű krumplikat ajánl hozzá, mégpedig három részre vágva. Nekem most hatalmas nagy krumplijaim voltak itthon, úgyhogy több kicsi négyzetet vágtam belőle, és azokat osztottam tovább háromszögekre. Ő nem használ hozzá fokhagymát, az már csak saját fejlesztés, akár el is hagyható, de jót tesz az illatának. Ha nincs otthon libazsír, akkor vajban is nagyon finom!
Hozzávalók:
Krumpli
Búzadara
Libazsír
Fokhagyma
A krumpli szeleteket 4 percig előfőzőm sós vízben, majd kiszedem, és lehűtöm. Egy serpenyőbe grízt szórók, majd beledobálom a krumplikat, és addig rázogatom a serpenyőt, amíg mindenhol rátapad a krumplira a búzadara.
Egy tepsiben kevés libazsírt olvasztok, abba teszem a krumplikat, és a sütőben félig megsütöm. Ekkor megforgatom a krumplikat, a zsírba pedig beledobok egy összezúzott fokhagymát. Megsütöm a másik oldalát is.

10 hozzászólás a(z) “Nigella krumplija” című bejegyzéshez
Megcsináltam, nagyon finom volt.
Nagyon tetszik az egész bolgod, már jó ideje olvasom, de még nem hallattam a hangomat. Csak így tovább.
Nem zsidó olvasód, Noémi
köszönöm
Szerintem működni ekéne. én a főzés után szórnám rá a grízt, amikor még gőzölög, aztán alufóliával letakarnám.
A véleményedet szeretném kérni.
Ha a krumplit egy nappal a sütés előtt főzöm meg (hogy egy kicsit előre készüljek a vendégvárásra)és a vacsora előtt kerül a sütőbe ugyanazt az eredményt kapom-e? Ha
müködik a dolog szerinted a főzés után vagy a sütés előtt hozzam össza a búzadarával (vagyis mikor tapad rá jobban)?
Uhh, ezt egy éve meg akarom csinálni a Nigella Feasts című könyvéből…
Most is megelőztél, Fűszeres 🙂
Kedvelem, ha valakinek ilyen éles esze van… Itt tényleg a felület nagysága lehet a döntő.
Istenien hangzik, ki fogom próbálni! Köszi a receptet 🙂
duende
A rakott krumplit szoktam megszórni zsemlemorzsával a tejföl fölött. Persze mindenki a ropogósát szereti, és mindenki azt is kéri – és mindig nekem jut a legkevesebb.
Igen, igen! A fuzzyság titka, hogy a felület a többszöröse a sima vágott élnél, ezért ropogósabbra tud sülni. A búzadara esetében még jobban!
Hát ez a klasszikus roast potato egyik változata. Itt elég gyakran szembe jön az étel is, meg a recept is. Az a lényeg, hogy a krumpli felülete egy kicsit fuzzy legyen, talán úg jobban pirul, és kérgesebb lesz. Erre különböző prakikákat ajánlanak, rázogatni kell a szűrőben, vagy leszűrés után a lefedett lábast fel-le fordítani. Mindenesetre kiváló alternatívája a chipsnek, már annak, aki szereti a krumplit, mert én egyre jobban megvagyok nélküle.