

11 éves rokon kislány persze rögtön ezt kérte születésnapjára, de addig megpróbálok céklából készült ételszínezéket szerezni, ne tiltsák el a torta kulináris élvezetétől a „tudatos fogyasztó” szülei. (Tudja valaki, hol lehet ilyesmit Magyarországon beszerezni?) A gyerekünknek mi sem mertünk adni a sütiből, titokban ettük meg, miután lefektettük. 🙂
Hozzávalók:
2 ½ bögre sima liszt
1 bögre cukor
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 ek kakaó por
1 bögre kefir vagy joghurt
½ bögre vaj vagy margarin
½ bögre olaj
1 ek ecet
1 ek vanília kivonat
2 tojás
2 ek vörös ételfesték
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a külön összekevert folyékony hozzávalókkal. Előmelegített 180 C-s sütőben tűpróbáig sütjük. (30-40 perc)
Kényelmesebb konyhatündérek por alakban is megrendelhetik. Mikor kihűlt, három lapra vágjuk, és megkenjük a krémmel:
3 doboz natúr sajtkrém (Philadelphia)
Porcukor ízlés szerint
1 dl tejföl
½ Citrom leve, és reszelt héja
A torta egyébként nagyon finom, egyáltalán nem édes, kellemesen könnyű és savanykás. Engem a Guinness tortára emlékeztet.
Eredetileg a Velvet Tejben-Vajban blogjában.
20 hozzászólás a(z) “Red Velvet Cake” című bejegyzéshez
Én vegyesen használtam a tésztába ételfestéket és céklalevet, amikor kivettem a sütőből rózsaszín volt, de később megpirosodott, ahogy a hűtőben állt. Én a krémet/mázat kékre színeztem, mert különleges alkalomra készült.
Kedves Zsuzsi!
A citrom éppen, hogy sűríti önmagában is a tejfölös, tejszínes krémeket, azonnal, melegítés nélkül! Aki olvassa bátran citromozzon!
M.
húh ez nagyon jó:( amerikában divat a red velvet cupcake, ott találkoztam vele először. most viszont te recepted alapján kéket sütök finn pasinak, belenyomtam egy egész üveg kék festéket se elég halovány a színe, na nembaj, ha sül remélem helyrejön. szorits igy ismeretlenbe is légyszi:) CandV nek már írtam, következő generációs gasztromán leszek valszeg, én már rajtatok szocializálódom:)
Köszi a tippet! Ott nem néztük…
S ez folyadék vagy por?
Üdv: Zsuzsi
Örülök, hogy sikerült. A TESCOban mindig van ételfesték.
Én is megcsináltam a hétvégén, s szerintem nagyon finom. De legközelebb nem tennék egy csipetnél több sót bele. (Bár akinek nem mondtam, hogy só is van benne, annak ízlett… – Nem értem az amerikaiakat; minden édes sütibe rengeteg sok sót tesznek…)
Színezéknek a sima ecetes cékla levét tettem, hiszen úgyis kell a sütibe ecet. De sajnos nem lett piros tőle. (A cékla íze természetesen nem érződik.) Még kihagytam a citromot a krémből (mert féltem, hogy teljesen ellágyul), viszont raktam bele egy csomag vaníliás cukrot – ahogy az eredeti amcsi recept írta. (A tésztába is vaníliás cukor került a vanília kivonat helyett.)
Szóval nekem nagyon ízlett, csak a színét nélkülöztem, én ugyanis nem találtam sehol ételfestéket. Tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni? (Pirosban, só nélkül szeretném ismét kipróbálni.)
Üdv: Zsuzsi
Sajnálom! 🙁
Nekünk is ez volt a sorrend!
Ugyanúgy széttört a teteje. Fotózásra nem, evésre jó lesz. Nekem széthullik a sütemény, morzsálódik. Bevontam csokival, majd az összetartja. Hulla vagyok. Ronda de finom. És még csak most sül a 2. adag padlizsán.
Anyúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú. SütőőőőőőőőőőőőőIsten, Mindenki! Help.
Ha meg lesz a lakás ez lesz az első, a jó sütő. És még egy esküvőre is hajlandó leszek, hogy jó robotgépem is legyen:-)
Macaroon
Izgulok! 🙂
Remélem jó lesz!
Szia!
Na most kikevertem a másik recept útmutatása szerint (a tegnapi rontott elfogyott benn, mondtam én:) ahogy gyerekkoromból emlékszem, hogy mindenből majd egyforma mennyiség volt bögrénként, ez a bögrés süti! (amibe anno az éppen talált gyümölcsöket szórtuk). Szóval most 2 bögrényi zsiradék ment bele fele olaj fele vaj, fele réteslisztem volt itthon ráadásul 3 tojás ment bele. Szóval most várom az eredményt, ha jó lesz, pontosam megírom az én mennyiségeimet nyomorék sütőkhöz:)
Macaroon
(nem, nem, nem, nem eszem meg a kikevert krémet!)
🙂
ez nagyon amerikai, tényleg.de ha jól látom, a festék csak a szín miatt kell. anélkül is ugyanolyan jónak kell lennie. azt nem mondom, hogy semmit a szemnek… ?! lehetne beforralt spenótlé és akkor green velvet cake lenne.
Valóban, ezek mind jobban hangzanak az ételfesténél! Létezik nem céklaízű cékla por. Állitólag. Én még nem láttam soha.
En, ha szinezni kell, lehet bodzabogyobol foznek keves vizzel szinezeket. Egyebkent lekvarnak, vagy chutney-nak is jo, bar nincs tul karakteres ize. (Pont ezert valasztanam ezt.)
Nagyon guszta…
Jófajta szörppel lehet színezni, vagy nekem a kandírozásból maradt szirupom. Igaz, ez utóbbi elég határozott ízt is adna valószínűleg(ja, meggy), de egy málnaszörp talán kevésbé karakteres.
És létezik bio céklalé, bár soha nem próbáltam.
lényegében akkor ennek a tortának csak az a “baja” hogy pirosra van színezve?
vicces, de az ételfestékről eszembe jutott nagypapám isteni, sűrű, finom málnaszörpje (meg a körte is). Sosem iszok én már olyat 🙁
😀
Broáf, broáf, broáf!!!!
Mindenesetre vicces. 🙂
Amerikaiak! Szerintem ez rettenetesen jó! Ételfesték ide, vagy oda! Tortában nagyon jó a giccs.