
Kicsit átgondolva a különbségeket a fafűtésű kemence és a saját sütőm között, arra jutottam, hogy inkább nem hiszek a mindenhol olvasható 180-200 fokos hőmérséklet előírásnak, és felfűtöm a sütőmet 300 fokra. Mivel a kemencében a pizza a forró kemence „padlón” sül, ezért én is bent hagytam a sütőlemezt, amíg előmelegítettem a sütőt. Utána nagyon gyorsan ügyeskedtem rá a pizzát, ami hatalmas hőmérsékleten 12 perc alatt meg is sült. Így mindennel együtt 50 perc alatt kész lettem, és igen, 99%-os lett! Ami azt jelenti, hogy valóban majdnem olyan.
Hozzávalók:
35 dkg kenyérliszt BL 80-as
1 dl tej
1 ½ dl meleg víz
2 dkg élesztő
1 kk cukor
1 kk só
2 ek olívaolaj
Ebben az esetben nem vacakoltam az élesztő megfuttatásával, hanem mindent a dagasztókaros robotgépbe öntöttem. 15 percig alacsony fokozaton dagasztottam. Utána 35 fokon (a sütő kelesztő programján) kelesztettem, amíg a duplájára kelt. Ekkor kiborítottam, és az öklömmel a levegőben megpróbáltam kinyújtani. Letenni nem nagyon lehet, mert eléggé nyúlós, ragadós a tészta. Egy erősen meglisztezett tálcán pihentettem, amíg felfűtött a sütő. Csak az utolsó pillanatban tettem rá a feltétet, jelen esetben négy féle sajtot, és póréhagymát.
A sütőlemezt is gyorsan megliszteztem, majd ráügyeskedtem a pizzát. (Jobb, ha ketten csináljuk, és vigyázni kell, mert a lemez éget!) Betoltam a sütőbe, levettem a hőmérsékletet 240 fokra, és 12 perc alatt megsütöttem. Csakhogy érzékeltessem, mennyire forró volt a sütőlap, elmesélem, hogy abban a pillanatban, amikor rácsúsztattam a tésztát, már meg is kelt a széle, és látni lehetett, hogy megsült az alja. Erdetileg a Velvet Tejben-Vajban blogján.
Hozzávalók:
35 dkg kenyérliszt BL 80-as
1 dl tej
1 ½ dl meleg víz
2 dkg élesztő
1 kk cukor
1 kk só
2 ek olívaolaj
Ebben az esetben nem vacakoltam az élesztő megfuttatásával, hanem mindent a dagasztókaros robotgépbe öntöttem. 15 percig alacsony fokozaton dagasztottam. Utána 35 fokon (a sütő kelesztő programján) kelesztettem, amíg a duplájára kelt. Ekkor kiborítottam, és az öklömmel a levegőben megpróbáltam kinyújtani. Letenni nem nagyon lehet, mert eléggé nyúlós, ragadós a tészta. Egy erősen meglisztezett tálcán pihentettem, amíg felfűtött a sütő. Csak az utolsó pillanatban tettem rá a feltétet, jelen esetben négy féle sajtot, és póréhagymát.
A sütőlemezt is gyorsan megliszteztem, majd ráügyeskedtem a pizzát. (Jobb, ha ketten csináljuk, és vigyázni kell, mert a lemez éget!) Betoltam a sütőbe, levettem a hőmérsékletet 240 fokra, és 12 perc alatt megsütöttem. Csakhogy érzékeltessem, mennyire forró volt a sütőlap, elmesélem, hogy abban a pillanatban, amikor rácsúsztattam a tésztát, már meg is kelt a széle, és látni lehetett, hogy megsült az alja. Erdetileg a Velvet Tejben-Vajban blogján.

23 hozzászólás a(z) “Süssön 99%-os pizzát pizzarendelésnyi idő alatt!” című bejegyzéshez
Imádom ezt a receptedet, mert nagyon helyénvaló a címe. Rendkívül gyorsan elkészül. Míg a Párom keledezik, meg is van 😀 Ma reggel úgy döntöttem, hogy kipróbálom teljes kiőrlésű tönkölyliszttel s szójaitallal a tej helyett, mondhatom így is szuper lett. Szoktam ízesíteni a tésztát is fűszerekkel. Még egy, hogy most kipróbáltam a sütőmön a grill és légkeveréses funkciót (a sütőt 275 fokig fel lehet melegíteni), így 10 perc alatt kész lett a pizza. S olyan mintha rendeltük volna 😀 Pusz-pusz köszi: @zsukam
Kedves Eszter,
gondolom dilettáns kérdést teszek fel, de már a hamburger “zsömlédnél” is felmerült bennem, szóval muszáj.
Nekünk itthon nincs dagasztónk, anélkül nem lehet elérni olyan hatást mintha lenne? Rengeteget számít? Mivel mással lehet még…?
Válaszod előre is köszi, a blogért pedig kol hakavod, nagyon szeretem!
Üdv, Janka
Eszembe jutott, hogy a barátnőm mindig erdélyi zakuszkával szokta megkenni (mert az mindig van a kamrában), én is rászoktam, és arra aztán lehet pakolni bármit 🙂
ahhh-megéheztem!!!
üdv:sz.
Szia Eszter!
A Te blogod a kedvenc gasztoblogom. 🙂 Főzni keveset van időm, de amikor tudok, akkor ezt-azt kipróbálok. Most legutoljára ezt a pizzát készítettem el. Sajnos a receptet csak részben sikerült követni, a BL 80-as lisztnek mellényúltam a szekrényben és az 55-ösből készült el. Sőt mi több, én nem is dagasztottam, mert pont mire összeállítottam, akkor jutott eszembe, hogy el kell rohannom valahová. Tészta letakar, pihen egy órát. Egy óra múlva hazaérve úgy döntöttem, hogy akkor a dagasztást már nem eröltetném. Ugye nem a lényeget sikerült csak kihagynom? :)) Ennek ellenére szerintem nagyon finom lett!!! Megpróbálom majd a 80-as lisztes, dagasztós verziót is, és meglátjuk mi a különbség, de nekem így is rettentő finom volt. Köszi szépen, hogy megosztod velünk a sok-sok finomság receptjeit!
Üdv, Mara
Szia Gyula, a bl80-as liszt az ún, kenyérliszt. Állitólag a hamutartalma más, minden esetre én a kenyérféléket, és a kalácsot is ilyen lisztből sütöm, mert bevállt. Kis közértben általában nincs, de nagyibb szuperekben kapható.
En nagyon muveletlen vagyok, de mi ez a BL-80-es liszt? Valami dereng, hogy a boltban kaphato sima finom lisztre BL-55-ot szoktak irni…
Hogy lehet BL-80-as lisztet talalni?
Es mi a kulonbseg a ketto kozott? Melyik mire valo?
Koszi.
Metróban (Budapesten legalábbis) általában lehet kapni 5 kg-os kiszerelésben BL80-as lisztet.
Most sütöttem, nagyon finom lett!! Köszi a receptet! 🙂
En is megsutottem, szinten zsenialis lett. Most kozkivanatra ujra kell sutnom a szuleimnek a heten, a paromnak meg a jovo heten :)Koszi a receptert
Kipróbáltam a módszert, szuper. A forró tepsire varázsolást sütőpapírral oldottam meg, megfelelő méretű papírra nyújtottam-pakoltam a tésztát, aztán a segéderő a papír sarkait megfogva átrakta a tepsire. Kis ügyeskedéssel ez még egyedül is megy!
Zsuzska, annyira örülök!!!!!
Kiszsuzsám eddig is csak a legmélyebb tisztelettel ejtett szót Eszterről, emígyen gondolt rá, és eképp olvasta szavait. De most véglegesen beírtad magad a legjobbak közé. Megsütöttem. Működik. Zseniális.
Ah imadom a kecskesajtot. Olaszorszagban es Franciaorszagban mindig negysajtos pizzat eszem. Es amugy csak ennyi? Ugy ertem szoszt, olajat ilyesmit nem raktal ra ? Bocsi a sok kerdesert…:)Ki akarom probalni, bar a kezen valo nyujtas szerintem nekem nem sikerulne sajna.
Zsófi, én a Tescoban mindig kapok BL80-ast.
Fashion:
Mozarella, kéksajt, füstöltsajt, kecskesajt volt rajta. Nyami.
Milyen sajtokat tettel ra ?
Ja egyébként istenien néz ki, és ami a legjobb benne, hogy nem kell farkaséhesen még a paradicsomszósszal bohóckodni, amitől olyan macerásnak tűnhet az egész.
Abban kérnék segítséget, hogy hol lehet BL 80-as lisztet kapni? Debrecenben élek, eddig néztem a Sparban, a Matchban, a Plusban és mindenhol csak a Bl 55-öst találtam.
Van valakinek másik áruházlánccal kapcsolatban pozitív tapasztalata?
haha de tutira mesz:) akkor az meg jo sokara lesz es van idod csucsot donteni. 2m.
Na azért nem úgy kell elképzelni, mint a filmeken, szinte csak 1-1 mm-re hagytal el a kezemet a tészta 🙂
MAjd egyszer feljöttök egy pizzavacsorára, ha már kockás lett a hasad.
eszter a levegoben forgatast megneztem volna:) foto?
Utálom ezt a blogot! ;-D
Esküszöm, hogy négysajtos pizzát akartam ebédre rendelni. Az irodában nem lehet sütni 🙁