
Csakhogy ez a sok levegő engem egyáltalán nem zavar, sőt nagyon örülök neki, hogy otthon is tudtam ilyen pille súlyú desszertet készíteni, ami nem utolsó sorban diétás, még akkor is, ha cukrot használunk hozzá és nem édesítőszert. Egy szifonnyi túrókrém ugyanis 30 körte megtöltéséhez elégendő legalább.
A körtékhez kemény gyümölcsöket vásároltam, és uborkagyalun (mandolin) legyalultam. Az első pár szeletet, ami nagyon kicsi volt menet közben megettem, a többit sütőpapírra fektettem.
70 fokos sütőben 2-2 órát szárítottam, majd meguntam :-), és papírtörlő között kivasaltam őket. Ezután visszatettem még két órára, így teljesen ropogós lett.
Hozzávalók a túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
2 dl natúr joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 vanília rúd kikapart belseje
cukor ízlés szerint
2 lap zselatin 1 dl. vízben feloldva
A zselatin kivételével mindent a turmixba tettem, majd 3 perc alatt összeturmixoltam. Szűrőbe öntöttem, és átpasszíroztam rajta. Belekevertem a zselatint, majd beletöltöttem a habszifonba. Betekertem a patront, kicsit megráztam a szifont, és két órára behűtöttem.
Tányérkába nyomtam a habot, és kanállal töltöttem két körteszelet közé.

13 hozzászólás a(z) “Körte túróhabbal” című bejegyzéshez
Nem tudom pontosan, de egyszer a neten láttam egy képet ilyesmi körte chipsről. Szerintem így készűl, de az is lehet, hogy másképp 🙂
Ezt zseniális! Honnan szedted a körteropogósítást?
nekem spec a körteszeletkék tetszenek nagyon – azt hiszem megszórom még egy kis bazsalikommal s tökéletesen fognak mutatni dekorációként 😉
Cserke,azóta vigyorgunk 🙂
Hű, látom rákattantál a szifonra:)
Pazar!
Azt a leborult szivarvégit! (A zöldborsósat megcsináltam tegnap sárgarépából, jelzem, úgy is nagyon korrekt, de ma nem leszek otthon, kénytelen leszek holnapig várni… tragédia!
Wow! Ez aztán eléggé mestermű gyanúsra sikeredett. Könyvben legyen majd benne ám!:))
Hát, csinál egy szűrőnyi mosogatni valót valóban. Egy perc az egész, amíg a műanyag hablapáttal (ez a neve?) átnyomom a szűrőn a túrót.
HA nem teszel bele reszelt citromhéjat, akkor el is maradhat, de én féltem, hogy valahol eltömitik a héjdarabok a szifont.
ez az átpasszírozás annyira macerásnak tűnik…. vagy?
Hát, ha licitálunk, akkor a krém maga nekem is csak 5 perc volt, a körte tartott sokáig 🙂
Ugy latszik turokremek ideje van. en is nem reg keszitettem:) a tied ketseg kivul szebb, de az enyem csak 15 perc volt:DDD
H.
A két lapnyi zselatin az annyira kevés, hogy csak abban segít, hogy miután kinyomtad a habot, megtartsa az állagát. Úgy is mondhatnám, hogy szinte semmiség az egész.
Ma lesz a napja, hogy veszek egy habszifont. Nem kedményedik bele a zseletin a szifonba?
Ildi