Kategóriák
Egyéb kategória

Körte túróhabbal

Persze édességet régóta készítek habszifonban, de most egészen sűrű masszát tettem a szifonba, és így is működött. Gondolom, valami hasonló eljárással készítik a bolti krémtúrókat is, attól olyan habos, könnyű, de nézhetjük a másik oldaláról is, vagyis így veszünk meg a dobozban egy kevés túrót sok-sok levegővel.
Csakhogy ez a sok levegő engem egyáltalán nem zavar, sőt nagyon örülök neki, hogy otthon is tudtam ilyen pille súlyú desszertet készíteni, ami nem utolsó sorban diétás, még akkor is, ha cukrot használunk hozzá és nem édesítőszert. Egy szifonnyi túrókrém ugyanis 30 körte megtöltéséhez elégendő legalább.
A körtékhez kemény gyümölcsöket vásároltam, és uborkagyalun (mandolin) legyalultam. Az első pár szeletet, ami nagyon kicsi volt menet közben megettem, a többit sütőpapírra fektettem.
70 fokos sütőben 2-2 órát szárítottam, majd meguntam :-), és papírtörlő között kivasaltam őket. Ezután visszatettem még két órára, így teljesen ropogós lett.
Hozzávalók a túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
2 dl natúr joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 vanília rúd kikapart belseje
cukor ízlés szerint
2 lap zselatin 1 dl. vízben feloldva
A zselatin kivételével mindent a turmixba tettem, majd 3 perc alatt összeturmixoltam. Szűrőbe öntöttem, és átpasszíroztam rajta. Belekevertem a zselatint, majd beletöltöttem a habszifonba. Betekertem a patront, kicsit megráztam a szifont, és két órára behűtöttem.
Tányérkába nyomtam a habot, és kanállal töltöttem két körteszelet közé.

13 hozzászólás a(z) “Körte túróhabbal” című bejegyzéshez

Hát, csinál egy szűrőnyi mosogatni valót valóban. Egy perc az egész, amíg a műanyag hablapáttal (ez a neve?) átnyomom a szűrőn a túrót.
HA nem teszel bele reszelt citromhéjat, akkor el is maradhat, de én féltem, hogy valahol eltömitik a héjdarabok a szifont.

A két lapnyi zselatin az annyira kevés, hogy csak abban segít, hogy miután kinyomtad a habot, megtartsa az állagát. Úgy is mondhatnám, hogy szinte semmiség az egész.

Vélemény, hozzászólás?