
Csalóka ugyanis, mert a héjában sült krumplival, és a tartalmas szafttal nagyon laktató étel.
Hozzávalók 4 személyre a húsgombóchoz:
50 dkg darált marha
2 tojás
6 ek kenyérmorzsa
1 kk chili
só, bors
5 zsálya levélke felaprítva
1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a szafthoz:
4 dl tejföl
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
2 kk cukor
5 zsálya levél felaprítva
2 csipet sáfrány
só, bors
1 ek mustár
olívaolaj
8 szem krumpli
A húsgolyókhoz valókat összegyúrtam, majd kicsit gombócokat formáztam belőle. Kevés olívaolajban megsütöttem őket, majd felöntöttem a tejföllel elkevert tejszínnel és mustárral. Beleszórtam a fűszereket, és a cukrot is. Belenyomtam a fokhagymát, és a legvégén rászórtam a sáfrányt is.
Közben alufóliába csomagoltam a krumplikat, és sütőben megsütöttem.
7 hozzászólás a(z) “Húsgombóc zsályás, sáfrányos szaftban” című bejegyzéshez
Évi, nyugodtan kihagyhatod a zsályát. én imádom, ezért szeretem sokmindenbe beletenni, de nélküle is működne a dolog. A rozmaringot szereted? Szerintem azzal is jó lehet.
Eszter draga, ez zsalya nelku is finom? Mert en azt kifejezetten nem szeretem, de amugy meg imadnam az osszes tobbi reszet. 🙂
Photoshopban kinagyítva látszik is rajta: Made in India by Curry-Curry-Nam-Nam.
Micsoda???
A sáfrányt Gildor kifejezetten Indiából hozta.
Morr morr!
Juj, baromi jók ezek a fotók! Főleg ha a sáfrányt nem fotosoppal tetted rá!
Nagyon guszták!!! Van zsályám az erkélyen, csak még nem tudom eldönteni szeretem-e eléggé? Lehet hogy maradok a klasszik mítbólznál 😀
Millie
Nyamm. Figyelek, szerintem ez a húsgolyó-felülreprezentálás svéd beütés, nem bánom, szeretem. Svédeket is, a húsgolyót meg különösen. :))
(Próbálom fejben elképzelni a sáfrányos-zsályás mustáros-tejfölöst, hmm, zsálya nélkül megvan, forgatom a számban, ízlelgetem… virtuálisan nem rossz. :))))