
Egyébként egyszer tényleg ettem úgy bélszint egy kolléganőmnél, hogy felhívott minket egy kávéra, aztán kibontott egy üveg bort, végül majdnem pizzát rendeltünk, de a fagyasztóból előkerült egy másfél kilós bélszín a sok cseresznye és szilva közül. Ha már más nem volt otthon, megettük 🙂
Tehát volt babkonzervem, hiszen vasárnap reggelenként a férjem gyakran kiált fel, hogy angol reggelit tegyél elém asszony! A paradicsomos babot nem szeretem, csak a sós lében eltettet szoktam megvenni, és saját paradicsomlével öntöm fel. Volt tejszín, ugyanis három napja meg kéne sütnöm egy tortát, amibe tejszín kell. Diót szintén a tortához tartogattam, a borjúkarajra pedig a jégakkuk tetején leltem. A konyakot nem szeretjük inni, úgyhogy ha egyszer véletlen valahogy a konyhába kerül, legalább két év mire valahogy elkoptatom.
30 perc alatt kész lett a kedd esti vacsora, és igazán jól sikerült.
Hozzávalók két személyre: (Dávid maradék húslevest evett sok-sok cérnametélttel, és végre valahára sárgarépával)
2 szelet hús (bármilyen filével működik a recept)
2,5 dl tejszín
3 marék dió
3 ek konyak
1 ek liszt
só, bors, szerecsendió
1 doboz babkonzerv (kidney bab)
apró krumplik
Apró krumplit alufóliába csomagoltam, és a sütőben 30 perc alatt megsütöttem.
A húst hirtelen kisütöttem forró serpenyőben, majd rászórtam a előzőleg megpirított, majd lisztté őrölt diót, felöntöttem a tejszínnel, megszórtam egy kanálnyi liszttel, szerecsendiót és borsot reszeltem bele.
Sóztam, és hozzákevertem a babkonzervet. Nagyon jót tett volna neki egy kevés zsálya, esetleg petrezselyem, és az, ha nem olajban, hanem vajban sütöttem volna meg a húst.

9 hozzászólás a(z) “Borjú tejszínes diószószban babbal” című bejegyzéshez
jaj, dehogy haragszom, es koszonom a reszletes valaszt, a kelesztoprogramos sutot azonban eltarolom a fejemben, azt hiszem az egy jo dolog lehet
Roll, ne haragudj, valahogy elfelejtettem:
Ha van annyi eszem (ritkán fordul elő), akkor előző este kiveszem, és másnapig kiolvad a hűtőben szép lassan, vagy ha kicsit fagyos marad, akkor még egy óra neki a konyhában és jó is.
Ez a lassú kiolvasztás a legjobb megoldás a sok rossz közül. Ha sietnem kell, akkor zacskóstól vizbe teszem, mindig hidegvízbe, és néha öntök hozzá fél deci meleget, ha a hús túl hűtötte.
Lassú, és soha nem lesz túl jó a hús utána. Van a sütőmön 35 fokos keleztő program, ott is remekül lehet húst olvasztani.
Mikoróban soha, többször próbáltam, akáthogy vigyáztam mindig kicsit megfőtt a széle, tragédia.
ez ismeros….csak nalam megszokott a kethetente 1x poszt, nalad meg ritka…de mindenkeppen welcome back, jo osszekapast, stb:)
Aranyos vany Horasz, nincs semmi gond, csak kicsit elúsztam a dolgaimmal, de már kezdem magam összekapni. köszönöm!
Eszter, mi van veled? szokatlan, hogy ilyen hosszu ideig nincs post….
H.
Dávid sárgarépát épát evett????
Fütyülést próbálgatta utána? 🙂
Jól néz ki nagyon ez a husi, finom is lehet nagyon. Szeretem ezt a fajta vörösbab-konzervet,csak valamikor kemény egy kicsit.. Nem mindig, csak némelyik doboz..
Ja, először a recept címét olvasva szívemhez kaptam kissé, mert elsőre úgy olvastam:
“tejszínes disznószószban, habbal”
eszter, hogy hasznalod fel a fagyasztobol gyorsan a hust? marmint kiolvasztod-e vhogy es ha igen, hogy?
Nekem is pont ilyen maradékok lapulnak a szekrényemben, dió, babkonzerv, krumplik, konyak. Ki fogom próbálni! (már csak borjúhús kell)
Ugye, hogy a “semmi” is milyen relatív tud lenni? Az ilyen helyzetekkel kapcsolatban, én gyerekkoromban a nagyanyámtól megtanultam, hogyan lehet négy szem krumpliból negyvenféle ételt készíteni. És ha még krumpli sincs otthon, akkor a pirított gríz egyik felét sósan, a másik felét cukrosan tálalva egy jót enni.