
Mivel mi nem vagyunk borszakértők, csak amatőr műkedvelők, ezért nem bújjuk folyamatosan a boros szaklapokat, nem ismernek névről a borszaküzletben, és nem is mondják azt, hogy ha az a múlt heti tétel megnyerte a tetszésemet, akkor kóstoljam meg ezt, és ezt…
Bodrogkisfaludon csak átutazni szoktunk, hiszen pont Bodrogkeresztúr előtt van, szinte megkerülhetetlen.
De most figyeltük a táblákat, és meg is találtuk a pincét. Én csak időpontot akartam kérni, de Katika annyira kedves, és jó gazdája birtokának, hogy már mentünk is lefelé a lépcsőkön. Lehet azok után fent maradni, hogy visszakérdez, hogy én vagyok-e az Eszter? Valaki úgy tűnik már előttem telefonált 🙂
Mivel ebéd után voltunk, amihez természetesen pár pohár bor is járt, gondoltuk elég lesz nekünk egy három boros kóstoló, úgyhogy mai napig nem értem, hogy lett belőle kilenc?
De sejtem a titkot mégis: van ott valami nagyon finom nőiesség, ahogy csak női borász tud a borairól mesélni, ahogy kitölti a kóstolót, vagy ahogy elénk tesz egy tányér kecskesajtos kenyeret, mintha csak letörölne egy porszemet az asztalról.
A Hudácskó pincének visszajáró vendégei vannak, helyben el is adják az összes bort. Igazi, családi vállalkozás ez, ahol anya és lánya gondoskodnak a borról.
Talán pont azért mert nőkről van szó, azért mert egy édesanya a gazda, szerintem mindenkinek érdemes itt kezdeni a Hegyaljával való ismerkedést, hiszen megvan a türelem a kezdő borisszához is.
Aki teheti, jelentkezzen be előre, és kérjen borvacsorát is, nem fogja megbánni, kitűnő a konyha!
A kóstoló után kiültünk a kertbe a napsütésbe egy kávéra, és beszélgettünk. Olyan életről és olyan ételekről amilyenekről én is álmodom.
Jó érzés, hogy mások is vágynak ugyanarra, mások is olyannak látják a világot mint magam.
Komolyan nem értem mit keresek még mindig Budapesten!
Hudácskóné Magyar Katalin
3917 Bodrogkisfalud, Klapka út 35.
Tel.: 47/396-168, 20/542-4600, 20/447-6647
info@hudacsko-pince.hu
12 hozzászólás a(z) “Hudácskó pincészet” című bejegyzéshez
Kati, Anita és az egész család kihagyhatatlan lett már nekünk is. Talán tíz éve ismertük meg őket, így tényleg első kézből látom, hogy fejlődik a pincészet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretné, hogy Vendégül lássák és kivételes borokat szeretne azon a csodálatos vidéken kóstolni. Fantasztikusak a palackozott száraz borok is, hogy a késői szüretekről, aszúkról ne is beszéljek.
Igen, nagyon jó Katikáéknál.
Egyszer volt szerencsém az eszenciát, nem az aszúeszenciát is megkóstolni Náluk.
Sörös barátaim vettek maguknak borhűtőt a Hudácskó pincében tett borvacsora hatására!
Laga
Nem, még nem voltam ott.
Sajgo pinde, Tolcsvan! Probaltad mar?
Gabah, klassz lehetett! 🙂
Lizi, nekem konkrétan Erdőbénye volt mindig is a szíven csücske 🙂
Nem tudom mit akarok, valaki dönthetne helyettem, de olyan akiben megbíznék, magyarán a férjem, de ő sem akar dönteni…
Az esküvőnk otthon volt, Bujon, de a Degenfeld kastélyban voltunk fényképeket készíteni. Nagyon jól mulattunk, vettünk egy kevés bort is, hogy könnyebben menjen a “csíííííz”.
Aztán hazafelé megálltunk Bodrogkisfaludon Hudácskóéknál (evező túrák alkalmával mindig náluk tankoltuk fel a kenukat 😉 és tőlük vittünk bort a másnapi esküvőnkre is.
Csak nem kezdünk kacsingatni vidék felé? 😉 Hajrá, hajrá!
Menyasszonyi ruhában? 🙂
Hol volt az esküvőtök?
bocsànat, 2006-os
Ja, és a 2003-as késői szüretelésű sárga muskotály naaaagyon finom!
Nàlunk a Hudácskó pincészet az első! Akárhányszor hazamegyünk, hozzájuk mindig benézünk, a lagzinkra is tőlük vettünk bort (emlékszem, menyasszonyi ruhában rohantunk be hozzájuk). Nagyon, nagyon kedvesek! Én is csak ajánlani tudom őket!