Kategóriák
Egyéb kategória

Hudácskó pincészet

Talán soha nem jártam volna a Hudácskó pincészetben Bodrogkisfaludon, ha Pista, az egyik, azóta baráttá vált olvasóm nem ajánlja.
Mivel mi nem vagyunk borszakértők, csak amatőr műkedvelők, ezért nem bújjuk folyamatosan a boros szaklapokat, nem ismernek névről a borszaküzletben, és nem is mondják azt, hogy ha az a múlt heti tétel megnyerte a tetszésemet, akkor kóstoljam meg ezt, és ezt…
Bodrogkisfaludon csak átutazni szoktunk, hiszen pont Bodrogkeresztúr előtt van, szinte megkerülhetetlen.
De most figyeltük a táblákat, és meg is találtuk a pincét. Én csak időpontot akartam kérni, de Katika annyira kedves, és jó gazdája birtokának, hogy már mentünk is lefelé a lépcsőkön. Lehet azok után fent maradni, hogy visszakérdez, hogy én vagyok-e az Eszter? Valaki úgy tűnik már előttem telefonált 🙂
Mivel ebéd után voltunk, amihez természetesen pár pohár bor is járt, gondoltuk elég lesz nekünk egy három boros kóstoló, úgyhogy mai napig nem értem, hogy lett belőle kilenc?
De sejtem a titkot mégis: van ott valami nagyon finom nőiesség, ahogy csak női borász tud a borairól mesélni, ahogy kitölti a kóstolót, vagy ahogy elénk tesz egy tányér kecskesajtos kenyeret, mintha csak letörölne egy porszemet az asztalról.
A Hudácskó pincének visszajáró vendégei vannak, helyben el is adják az összes bort. Igazi, családi vállalkozás ez, ahol anya és lánya gondoskodnak a borról.
Talán pont azért mert nőkről van szó, azért mert egy édesanya a gazda, szerintem mindenkinek érdemes itt kezdeni a Hegyaljával való ismerkedést, hiszen megvan a türelem a kezdő borisszához is.
Aki teheti, jelentkezzen be előre, és kérjen borvacsorát is, nem fogja megbánni, kitűnő a konyha!
A kóstoló után kiültünk a kertbe a napsütésbe egy kávéra, és beszélgettünk. Olyan életről és olyan ételekről amilyenekről én is álmodom.
Jó érzés, hogy mások is vágynak ugyanarra, mások is olyannak látják a világot mint magam.
Komolyan nem értem mit keresek még mindig Budapesten!
Hudácskóné Magyar Katalin
3917 Bodrogkisfalud, Klapka út 35.
Tel.: 47/396-168, 20/542-4600, 20/447-6647
info@hudacsko-pince.hu
Bor és vad a Hudácskó pincéről
Selion írása

12 hozzászólás a(z) “Hudácskó pincészet” című bejegyzéshez

Kati, Anita és az egész család kihagyhatatlan lett már nekünk is. Talán tíz éve ismertük meg őket, így tényleg első kézből látom, hogy fejlődik a pincészet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretné, hogy Vendégül lássák és kivételes borokat szeretne azon a csodálatos vidéken kóstolni. Fantasztikusak a palackozott száraz borok is, hogy a késői szüretekről, aszúkról ne is beszéljek.

Igen, nagyon jó Katikáéknál.
Egyszer volt szerencsém az eszenciát, nem az aszúeszenciát is megkóstolni Náluk.
Sörös barátaim vettek maguknak borhűtőt a Hudácskó pincében tett borvacsora hatására!
Laga

Az esküvőnk otthon volt, Bujon, de a Degenfeld kastélyban voltunk fényképeket készíteni. Nagyon jól mulattunk, vettünk egy kevés bort is, hogy könnyebben menjen a “csíííííz”.
Aztán hazafelé megálltunk Bodrogkisfaludon Hudácskóéknál (evező túrák alkalmával mindig náluk tankoltuk fel a kenukat 😉 és tőlük vittünk bort a másnapi esküvőnkre is.

Nàlunk a Hudácskó pincészet az első! Akárhányszor hazamegyünk, hozzájuk mindig benézünk, a lagzinkra is tőlük vettünk bort (emlékszem, menyasszonyi ruhában rohantunk be hozzájuk). Nagyon, nagyon kedvesek! Én is csak ajánlani tudom őket!

Vélemény, hozzászólás?