
Az valódi skót leves bárányból készül, de borjúból vagy marhából se utolsó! Mi jó sűrűn szeretjük, télen sok erős paprikával, nyáron langyosan és több citrommal esszük, pedig az eredeti receptben nincs is citrom.
Ilyen fagyos időben nagyon jó egy tányér forró levesre hazaérkezni!
Na jó, ha valaki azt mondja, hogy ez minden, csak nem scott broth, annak igaza van 🙂
Hozzávalók:
2 fej hagyma
4 ek zsír vagy olaj
0,5 kg marhacomb
15 dkg gersli
30 dkg mirelit zöldborsó
1 csokor petrezselyem
2 kk nyáron lefagyasztott tárkony
só, bors
3 baérlevél
2 kk kömény vagy római kömény
citromlé ízlés szerint
A hagymát felkockázom, és a zsiradékon kevés sóval megfonnyasztom. Rádobom az apró kockákra vágott húst (kisebbre vágtam, mint a gulyásnál szoktam), és megszórom a köménnyel, borsozom, beledobom a babérlevelet. Zsírjára pirítom.
Megsózom, hozzáadom a megmosott gerslit, és felöntöm vízzel. Amikor a gersli és a hús is puha, beleöntöm a zöldborsót, és megszórom a felaprított tárkonnyal és petrezselyemmel. Citrommal ízesítem.

5 hozzászólás a(z) “Scotch broth helyett” című bejegyzéshez
Szia, nem áztattam, mire a marha megfő, megfőtt a gersli is.
Kedves Eszter! Azt szeretném kérdezni, hogy a gerslit beáztatod előtte este?
Teljesen más, mit a gulyás, ez valahogy a gersli ellenére is egy könnyű leves.
Ez tényleg jobban hangzik mint a hagyományos gulyásleves, én abban nem szeretem a répát.
Kedvenc levesem a valódi scott. Szerintem jobb, mint a gulyás, és ez is nagyon jónak tűnik.