
Addig is az előre megfüstölt változatot használtam.
Hozzávalók:
4 fej fokhagyma vízszintesen félbevágva
1 csomó újhagyma
1 l zöldség alaplé
4 ek olíaolaj
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2 szem szegfűszeg
A félbevágott fokhagymákat egy kis tűzálló tálba tettem, meglocsoltam olívaolajjal, és fólia alatt puhára sütöttem. Kinyomkodtam a krémesre sült gerezdeket egy lábosba. Locsoltam még rá olajat, rászórtam a felkarikázott újhagymát, sóztam, és egy teatojásban beletettem a szegfűszeget is, majd borsoztam és pár percig pároltam. Felöntöttem a zöldség alaplével, felfőztem, végül botmixerrel pépesítettem. A tejszínt csak a végén öntöttem hozzá.
Egy-egy szelet rozskenyérre szedtem tálalásnál, és megszórtam petrezselyemmel. A kenyér szépen besűrítette a tányérban.
6 hozzászólás a(z) “Fokhagyma krémleves” című bejegyzéshez
Szia Eszter!
Köszönöm nektek ezt a füstölt fokhagyma tippet. :):) Én csirkemellet pároltam meg zúzott fokhagymával fólia alatt a sütőben, készítettem hozzá egy besamellel besűrített, egy kis doboz paradicsomsűrítménnyel bolondított lecsós szószt, és hagymás rizzsel tálaltam. Valami isteni lett a csirke a füstölt fokhagymától, és nagyon jól kiegészítette a lecsó. Sokáig nem kerülgetjük majd ezt a füzér hagymát, pedig még csak ketten vagyunk :):)
Hamarosan lesz leves is belőle…
Közben elkészítettem recept szerint, és nagyon finom lett
Tényleg édes és krémes, ahogy írod. Köszönöm!
Manka, teljesen més lesz. Ha előbb megsütöd, akkor krémes, édes lesz az íze.
Kedves Eszter! Van egy nagyon amatőr kérdésem: ha a fokhagymákat megpucolom és úgy megfonnyasztom, akkor nagyon más lesz a végeredmény, mint ha előre megsütöm őket?
Köszönettel: Manka
culinarisban(Balassi B u.) kaphato, 4900/kg
agi
Sikerült vennem ebből a füstölt fokhagymából, csodálatos az illata!