 Annyira vágyom már a nyár ízeit, hogy fagyottan szopogatom a málnaszemeket. A huszadik málnaszemnél járhattam tegnap, amikor eszembe jutott, hogy sütök egy málnás túrótortát a bableves mellé, amivel a vendégeket vártam estére. Nem beszéltem meg a menüt, mert biztosan tudtam, hogy szeretni fogják, egy tizenhárom éves, utóbbi fél évben legalább tíz centit nőtt kamasz, és édesapja.
Annyira vágyom már a nyár ízeit, hogy fagyottan szopogatom a málnaszemeket. A huszadik málnaszemnél járhattam tegnap, amikor eszembe jutott, hogy sütök egy málnás túrótortát a bableves mellé, amivel a vendégeket vártam estére. Nem beszéltem meg a menüt, mert biztosan tudtam, hogy szeretni fogják, egy tizenhárom éves, utóbbi fél évben legalább tíz centit nőtt kamasz, és édesapja.Nem tévedtem, szerették, de ebédre bablevest ettek túrógombóccal, vacsorára pedig bablevest túrótortával.
Vannak ilyen napok, nem lehet minden tökéletes 🙂
Nagyon kiadós torta, egy pici szelet bőven elég belőle, nyugodtan lehet nagyobb társaságokra számolni vele.
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 rúd vanília kikapart közepe
1 citrom leve és héja
10 dkg rétesliszt
20+50 dkg fagyasztott málna (Persze frissből még jobb lenne)
2 dl vörösbor
10 dkg cukor az öntethez
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A tojások fehérjét felvertem a sóval, a sárgáját habosra kevertem a cukorral és a vanília magjaival.
Összekevertem a lisztet a kukoricadarával és a sütőporral, majd belereszeltem a citrom héját.
A túrót áttörtem, és elkevertem a tojás sárgájával, a tejföllel, végül belenyomtam a citrom levét is. Óvatosan beleforgattam a fehérjehabot, végül hozzákevertem a lisztes keveréket is.
Kibéleltem a tortaformát sütőpapírral, és beleöntöttem a masszát. 20 dkg málnát nyomkodtam bele, és betoltam a sütőbe. Tíz percig sütöttem 180 fokon, aztán alacsonyabbra vettem a hőmérsékletet 160 fokra.
Tűpróbáig sütöttem, kicsit több, mint egy óra alatt sült meg.
A maradék málnát felfőztem a borral és a cukorral, és ezt az öntetet locsoltam a tortára.

19 hozzászólás a(z) “Túrótorta” című bejegyzéshez
Szia!
A kukoricadarát nem lehet esetleg búzadarával helyettesíteni?
Az mindig van itthon, használom is, de kukoricadarát még soha nem tettem semmibe, így félő hogy itt romlana meg a szekrényben 🙂
Köszi: Dóra
no, muszáj volt megkóstolni.. igazán finom lett, olyan mint egy túrógombóctorta 🙂 de a következőhöz azért kell vennem egy túrótörőt
még egyszer köszönöm a segítséget
Izgalmas az élő közvetítés 🙂
oké, köszi a gyors választ, akkor még hagyom tovább sülni :o)
Én addig sütöttem, amíg teljesen tisztán jött ki belőle 🙂
Szia,
ha véletlenül gép előtt lennél, azt szeretném gyorsan megkérdezni,hogy addig süssem amíg tisztán jön ki a tű vagy ha kicsit rezeg a közepe vegyem már ki, mint a cheescake-t? köszömöm
😀 Köszönöm, javítom!
Szia Eszter, milyen az az ütőpor?:) Verekedni fog az ember az utolsó szeletért, azért kell a tortába?:) Isteni lehet a torta egyébként, én is szívesen kipróbálom.bea
Kedves Eszter! Csak mert még nem találkoztál olyannal, aki a bablevest nem szereti: íme, itt vagyok 🙂 Soha, semmilyen formában nem ettem meg a babot, indokolni nem tudom. Lehet, hogy előző életemben bab-mérgezésben haltam meg :))… Esetleg, ha van karma, a következőben bab leszek én is.
A korábban tanácstalan Manka
Ez milyen klassz! Ki kell próbálnom!
Üdv
medvedr
Kedves Eszter!
már ránézve is összefutott a nyál a számban, és éppen arra gondoltam, hogy a nemrégen vett málnával ki is próbálnám! nagyon köszönöm a tippet!
Eszter
Bablevest!Bablevest!Bablevest!!!!!
Ez a torta telibe talált!Ott csücsül a jófajta magam készítette túróm és tejfölöm már a hűtőmben és azon törtem a fejem,hogy mi legyen belőle:mert a palacsinta olyan snassz!(a fenét,csak a fülemen jön ki-az uram folyton azt kér desszertnek!)
Jaj, köszi, javítom, igen kell. Legalábbis nekem ment bele 🙂
Szia Eszter,
azonnal nekiállok, csak nem málnával, hanem szederrel, mert az van itthon. Egy kérdésem lenne, a tejföl szerepel a hozzávalókban, de az összeállításnál nem találom…. Kell ő nekünk akkor vagy sem? 🙂
Köszi, axi
Csatlakozom Kékmadárhoz, a bablevest én is szívesen fogadnám! Köszönöm!
Nagyon köszi!
Kedves Eszter!
bár nem kapcsolódik ehhez a sütihez konkrétan, mégis elárulnád nekem hogy hol veszel mézet ha a sütiket azzal akarnád ízesíteni?
Előre is köszi!
Kommersz… 🙂
Pont azon gondolkodtam, hogy még nem találkoztam olyannal aki utálná a bablevest. Ha lesz időm, akkor délután felrakom, ha nem, akkor holnap, jó?
Kedves Eszter! Érzem a számban a torta ízét, de nem volna kedved a bablevesed recepjét is felrakni? Tudom, hogy bablevest mindenki tud főzni, tulajdonképpen én is, de valahogy még egy sem volt Az Igazi, akárki főzte. Hátha a tied bejönne.
Bocs, hogy ilyen kommersz kéréssel zavarlak.