Én előre megmondtam, hogy a gyerekek nem fogják ezt a desszertet megenni.
És igazam is lett, csak a látvány vonzotta őket, aztán ilyen kifogásokkal éltek, hogy: nem elég édes, jaj a málna magában savanyú, és különben is már jól laktak a hamburgertől.
Hát igen, ennek pont a sok cukor a halála. Akkor csak édes lesz, nem érezni se a málnát, se a vaníliát, se a… tejfölt!
Nincs benne tejszín, se mascarpone, sőt, még joghurt se. Ebben bizony tejföl van, jól lecsepegtetve, sűrűn, krémesen. És persze sok-sok kalória.
Hozzávalók 4 személyre:
8 dl 20% zsírtartalmú tejföl
2 ek porcukor (max)
4 ek házi málnalekvár
0,5 dl málnapálinka
1 rúd vanília kikapart belseje
40 dkg málna
A tejfölt egy konyharuhába borítjuk, és 5-6 óra alatt lecsepegtetjük. Kevesebb, mint a fele lesz csak a térfogata ezután. Egy tálba borítjuk a konyharuhából, és elkeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével, és a cukorral.
Egy pohárba szórunk egy adag málnát (természetesen nyugodtan lehet ilyenkor fagyasztott is), erre kanalazzuk a sűrű, vaníliás tejföl felét, majd egy kanálnyi málnalekvárt, amit elkeverünk a málnapálinkával. Újra tejföl, végül a maradék málna.
Nagyon tömény, nem kell belőle sokat számolni egy emberre.
Itt az eperszezon, természetesen ugyanilyen finom eperrel, de sárgabarackkal se akármi!
A képnek semmi köze a poszthoz. Csak szerettem volna ide tenni, elnézést!
11 hozzászólás a(z) “Desszert felnőtteknek” című bejegyzéshez
aki pedig könnyűt akar, fújjon az pitypangbóbitát ;>
@marguerite.c: akkor mégiscsak jó helyen van a kép, köszönöm!
Az a kép mindenhol jól mutatna – gratula az alkotójának!
@marguerite.c: kerestem a lájk gombot, aztán csak válasz vót
Nem szeretem az édes dolgokat, a desszert viszont kell egy jó vacsora után = ez tökéletes.
Nagyon jó, többféle desszertet csináltam már tejföllel. Igazán jó és ez a málnás kiváltképp – éppen a pikáns íze miatt.
Gratulálok, klassz.
Eszter szívesen olvasnék nyári alkoholmentes hűsítőkről. Pl mit lehet készíteni bodzából, eperből, vagy éppen gránátalmából. Ilyenkor vétek nem kirándulni, és ha lehet szedni kell a természet gyümölcseit is. :))
Jól hangzik, a tejfel kicsepegtetéséről pedig még nem hallottam… kíváncsi vagyok, mi lesz az eredménye.
@Lakásfelújító Feri: a gránátalma-téma engem is érdekel. Mit lehet azzal csinálni?
Ez nem is recept, csak egy ötlet volt. Nasira vágytam, magam vagyok, nyilván nem sütök túrótortát egy személyre. A tejfölt nem konyharuhába (azt ki kell mosni), hanem egyszerűen a teaszűrőbe öntöttem, két tálkába beraktam 3-3 db háztartási kekszet, és mikor a tejföl lecsöpögött, elosztottam rajtuk. Pár óra múlva a keksz egy kicsit felpuhul
(másnap is finom). A keksz édes, a tejföl savanyú, tökéletes. Csináltam joghurttal is.
gyerekkoromban úgy voltam az eperrel, málnával, hogy szépen vastagon szórtam rájuk a porcukrot. aztán ahogy felfelé növögettem, átálltam a mézre. Ma már önmagában eszem őket, mert mindenféle édesítő csak torzítja a természet adta zamatukat
a fotó választás és az ehhez való bátorság nagyon tetszik…ügyes:-) a desszert biztosan finom, de kerestem benne az alkoholt…., de nem ez jelenti a szűkkeresztmetszetet…a gyerekek, igaz, legyen csokis vagy/és nagyon édes:-)