Kategóriák
Egyéb kategória

Patricius aszú borfalatok

Elérkeztünk a verseny utolsó fordulójához, nevezetesen az eredményhirdetéshez, amire azért is kerül ilyen későn sor, mert egyrészt a hirtelenjött meleg, másrészt hosszúhétvége, no meg némi balszerencse is sújtotta a versenyzőket – kinek a pénztárcáját, kinek az autóját vitték el a múlt hétvégén – , akik így többszörösen is akadályoztatva voltak a borfalatok elkészítésében, dicséretükre váljon, hogy mégis helytálltak.
 
Ezúttal a Szilvásgombóc blog szerzőjének epres-aszús tortácskája nyert.

 
Indoklás: egyszerű, könnyű nyári recept, amely jól illik ehhez a könnyű aszúhoz. A borfalat kiváló bizonyítéka, hogy nem csak ünnepi desszertekhez használhatunk aszút. Szezonális összetevőként az eperért, a borban található aromákból a kandírozott narancshéj és a mandula „ismétléséért” is jár a pont, és ami igazán dicséretes: került az aszúból a borfalatba is!
 
Itt megnézhetitek a többi aszú-borfalatot is:
 
http://www.pralineparadicsom.hu/2012/04/chilis-zserbon-avagy-zserbo-bonbonba.html
 

http://boldogkukta.blogspot.com/2012/04/medvehagymas-roquefortos-borkorcsolyak.html
 
http://egigeropaszuly.blogspot.com/2012/04/fuszeres-sult-kukoricalepeny-thot-man.html
 
http://dejofozni.blogspot.com/2012/04/narancsos-pekandios-brownie-muffin.html
 
 
Zsuzsa ismét fantasztikus csoki bonbont készített, Boldog Kukta medvehagymás-rokfortos borfalatjával az aszú beszélgető borrá avanzsált, Erika a távolkeleti kukoricalepénnyel igazán extravagáns borfalatot készített, Ami pedig a De jó Főzni! blogról ellenállhatatlan, fűszeres csokoládébombával örvendeztetett meg bennünket.
 
A Patricius Borház ezúton szeretné megköszönni a bloggereknek, hogy a borfalatkészítő verseny során bizonyították: sok fantáziával a jelenleg korlátozottan rendelkezésre álló szezonális hozzávalókból is igazán ötletes és ínycsiklandó borfalatok készíthetők!
 
Kedves olvasók, ne feledjétek: a győztes borfalatokat megkóstolhatjátok a Borház május 12-ei Fagyosszentek engesztelése rendezvényén, ahol a teraszon immár az egyszemélyes zsűrink, Soltész Gábor séf és a Sárga Borház Étterem csapata is előrukkol saját, Patrcius borokhoz kreált tavaszi ételeivel! 
 
Ízelítő a programból: 
–          egész nap ingyenes, tematikus borkóstolók
–          Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa koncert
–          gólyalábas mutatványok
–          Horváth Judit Zöld festmények c. kiállítása a vinotékában
–          bor & borfalat összekóstolás: Fűszeres Eszter és más bloggerek
–          kézműves csokoládébonbon és sajtvásár
–          gyerekeknek szövés, fazekasság és parafadugó játékok készítése
 
 
Mindenkit szeretettel várunk!

Vélemény, hozzászólás?