Kategóriák
Egyéb kategória

A legjobbfej olvasók!

Reggel kaptam egy linket, amiben egy meglehetősen egyszerűnek tűnő tojáspucoló módszert mutatnak be. Gondolom mindenki járt már úgy, hogy a héja sehogy se akart megválni a fehérjétől, ezért gyorsan feltettem a videót a Fűszer és Lélek csoportba. (Ugye minden kedves olvasóm tagja már a csoportnak? Ha nem, akkor itt jobb oldalon kell kattintani a Facebookos F&L logora. Köszönöm!)
Egyik kedves olvasó rögtön bekommentelte, hogy már főzi is a tojásokat. Aztán válaszként gyorsan megszületett ez a két videó. Tehát az első urban legend. Kár.
Minden esetre nagyon köszönjük!
Az eredeti:
Az egyik kísérlet:
A másik kísérlet:

12 hozzászólás a(z) “A legjobbfej olvasók!” című bejegyzéshez

Müködik az. Kipróbáltam én is.
Mint írták itt már: Forró vízböl kivesz, gyorsan lehüt.
Az alsó lyuk legyen majdnem tojás szélességü, a felsö meg akkora, hogy az ember szája körbevegye a lyukat. Akkor semmi gond sincs az eljárással, viszont csak picit gyorsabb, mintha normális pucolná az ember.

A szerintem egyetlen titok, hogy a nagyon friss tojásra ha keresztet vetsz sem ugrik ki a bundájából. Nem azt mondom, hogy 100 napos legyen, de ne is kézmeleg. 🙂
Főzés, hideg vizes hűtés, két vég odakoccintása, a tojásnak a tenyér és az asztallap közötti hengergetése….ha értitek. Akkor nagyon könnyen és gyorsan lejön. Persze félkeményre főzött tojásoknál ez nem működik…. 😀

működik
saját tapasztalat
amikor először láttam ezt a videót, ki is próbáltam
rakott krumplihoz 10 db főtt tojás
7 db gond nélkül, 3 darabokban jött ki
kell hozzá tüdő meg le kell zárni a levegő útját

működik
saját tapasztalat
amikor először láttam ezt a videót, ki is próbáltam
rakott krumplihoz 10 db főtt tojás
7 db gond nélkül, 3 darabokban jött ki
kell hozzá tüdő meg le kell zárni a levegő útját

Bizony van olyan tojás, amit hiába hűtesz… Ha anyósoméktól hozunk haza friss tojást, azt hiába hűtöm főzés után, akkor is csak konfettiként bírom lehámozni, és egy csomó tojás is jön vele. Olyankor szoktam a sírógörcs szélére kerülni… Z

szerintem a "kivitelezésnél" az is számít, hogy milyen tojással dolgozunk. Pl. az olyan, aminek nincs nagy mésztartalma könnyen törű héjú, így lehet könnyebben ki lehet fújni belőle a főtt tojást.
Meg a lyuk nagysága se lehet mindegy, és a hűtés is fontos lehet.
Én Androdiussal értek egyet, le kell hűteni jól, és akkor egyben lejön a héja.

Szerintem működik az, amikor épp… nincs rá szükség 🙂 Nekem nincs gyakorlatom tojásfőzésben, így most kapásból meg nem mondom, hogyan kell lehűteni, meg mit kell még csinálni, hogy elváljon a héja. De ha elválik, akkor szerintem ki is fog csúszni fújásra. Viszont olyankor elég megkezdeni valahol, és egy mozdulattal le lehet róla emelni a héjat. Ahhoz képest bohóckodás a fújás, ráadásul nem is túl higiénikus.

Vélemény, hozzászólás?