Kategóriák
Egyéb kategória

Áfonyás, zöldalmás libamáj mousse


aldi, afonya3.jpg2 nagyobb zöldalma
3 dl víz
1 csillagánizs
2 szegfűszeg
3 ek tokaji aszú (5 puttonyos ha lehet)
50 dkg libamáj (tejben és vízben áztatva előtte)


30 dkg friss tőzegáfonya
25 dkg nádcukor

A zöldalmákat magház nélkül és felkockázom.  A vízzel és a fűszerekkel felteszem főni,  és alacsony lángon puhára főzöm. A fűszereket kiveszem, majd beleöntöm a tokajit és az egészet leturmixolom.
A májat kierezem, felkockázom, és így áztatom a tejben egy éjszakát. Másnap  egy papírtörlővel leszárítgatom, és ezt teszem a pépes almához, és ezzel is pépesítem  az egészet. A libamájas krémet belesimítom egy fóliával bélelt formába. majd egy magas falú tepsibe teszem, amit felöntök a forma feléig forró vízzel 80 fokon, egy órán keresztűl sütöm. Utána kihűtőm.
Közben az amerikai tőzegáfonyáta cukorral, és 1,5 dl vízzel felfőzöm, amíg megpuhul. Ezt is kihűtöm.
Tálalás előtt a májat elektromos habverővel habosítom, és egy habzsákkal apró, egyszemélyes tálkákba töltöm. A tetejére áfonyadzsemet kanalazok. Pirított kaláccsal a legfinomabb!

Vélemény, hozzászólás?