
Hozzávalók:
30 dkg ricotta (a túró is megteszi)
3 gerezd fokhagyma
1 tojás kettéválasztva
só, bors
30 dkg brokkoli
10 dkg füstölt sonkaféle (a bacon se ugrott volna ki a rétesből sértődötten)
4 réteslap
vaj
A ricottát összekevertem a tojás sárgájával, sóztam, borsoztam, és belenyomtam a fokhagymát. Felvertem a fehérjét egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.
A brokkolit rózsáira szedtem, félig megfőztem, majd teljesen lecsöpögtettem. Közben a réteslapot nedves konyharuhára fektettem, megkentem olvasztott vajjal, és rátettem a következő lapot. Újra vaj, és a harmadik, majd negyedik lap következett.
A sonkaszeleteket egymás mellett rátettem a réteslapra. Több, mint a közepéig befedte a lapokat. Ráhalmoztam a ricottát, és a brokkolit, majd a konyharuha segítségével feltekertem. Benyomtam a két végét, megszurkáltam a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. Szép pirosra sütöttem 30 perc alatt. Borjúkaraj mellé tálaltam köretnek, de főételnek is elment volna.

3 hozzászólás a(z) “Brokkolis ricottás rétes” című bejegyzéshez
Egy kis levet eresztett ugyan ,de ezt ebédeltem sajtmártással,valami tuti jó ize van… ja ricotta és sima túró keverék volt benne.
kipróbáltam, és osztatlan sikert aratott, igaz, hagyományos túróval és bacon-nel, de a lényeg: szuper lett!!! :-))Köszi ismét!
B.
Nagyon guszta! Nem ereszt levet?