Kategóriák
Egyéb kategória

Cefrebéka

A tetőnkön mókus lakik, de nagyon szemérmes, nem engedi, hogy lefotózzam. Odaszalad a csatornához, hosszan a szemembe néz, de ha felemelem a fényképezőgépet, már nem is látom. Gondolom a mogyoróbokrot tartja szemmel, és alig várja, hogy elhordhassa. 
Bezzeg a békák! Azok hagyják magukat fotózni. 
Ne röhögjetek ki, de azon gondolkodtam valamelyik este, hogy vajon az állatoknak is tetszik-e a naplemente? Aztán rájöttem, hogy a kutyák a tengerparton inkább a hullámokat kergetik, vagy a frizbijüket várják. Na jó, lehet röhögni 😀
Hátul ücsörgünk a kertben általában, mert a szomszéd néni rákapott a hallgatózásra, amikor otthon van, egész nap minket figyel. Nem mintha titkokat beszélnénk, de végülis nem vele társalgunk. 
Hátul viszont nincs áram. Amikor már tényleg lemegy a nap, és gyertyát kell gyújtanunk az udvaron, hogy lássuk egymást, akkor jönnek a békák. Óránként legalább öt ugrál el a borház előtt, van amelyik oda megy, és van, amelyik onnan jön. Cefrebéka kell hogy legyen, mert a lehullott, cefreszagú körte irányába mennek, és onnan soha nem jönnek vissza. Békavonulási útvonal a járda, Dávid legnagyobb örömére. Anyu fogd meg! Megfogom, odaadom neki, de persze messzire eltartja magától nem meri közelről megnézni, aztán gyorsan el is engedi, mert mozog. Fogjak egy másikat. Biztos, hogy nem, napi egy béka a fejadagom, abból is csak bizonyos fajtákat. Kedvencem a levelibéka, az is szokott jönni hozzánk, az ablakkereten pihen, aztán tovább megy, és megfogom ezt a Barna ásóbékát is. Vöröshasú unkát nem láttam még Erdőbényén, ami nem azt jelenti, hogy nincs, csupán azt, hogy ott van, ahol a sok szúnyog, és ahol én nem.Szóval esténként furcsán nagyokat lépünk, miközben megyünk be a házba, biztos ami biztos alapon, nehogy rálépjünk egy békára. Szerencsére elég gyorsak, de az úttesten látszik, hogy nem mindig sikerül átkelniük sikeresen.

4 hozzászólás a(z) “Cefrebéka” című bejegyzéshez

A mólt héten málnát szedtünk nagymamámnál, és az egyik málnatő tetején egy kis levelibéka ücsörgött, belesimulva a környezetbe, alig vettük észre, olyan aranyos volt, de azért én sem fognám meg.:)

Vélemény, hozzászólás?