
Rostélyossal ettük ebédre, száraz vörös pezsgőt kortyolgatva hozzá, de szerintem pirított rozskenyérrel lenne az igazi. Csak úgy egyszerűen, reggelire, vagy vacsorár, valódi paraszt rozskenyérrel, a teraszon ücsörögve…
Nem mondanám, hogy Gábor spórolt a fokhagymával, de úgy is akkora szél fújt egész vasárnap, hogy csak este mertünk kimozdulni, és sétálni egy nagyot, és akkor se találkoztunk emberekkel. Senki nem ájult el a leheletünktől, hétfő reggelre pedig újra civilizált emberek látszatát keltettük 🙂
Természetesen lehet kevesebb fokhagymát is használni, de akkor veszélyben leszünk a vámpírok miatt, és különben is mondhatnám azt, hogy a cékla és a fokhagyma nagyon jó barátok!
Igyekszek több nyers ételt enni, de ez persze nem nagyon sikerül. Most viszont nagyon boldog voltam, hogy a cékla se megsütve, se megpárolva nem lett!
Hozzávalók:
4 közepes cékla
4 ek olívaolaj
só, bors
4 nagy gerezd fokhagyma
3 dl sűrű tejföl
1 szál újhagyma
A céklát pucolás után vékony julienne-re vágjuk (na jó, akinek van julienne reszelője, az használja bátran! 🙂 Elkeverjük sóval, borssal, összezúzott fokhagymával, végül a tejföllel.
Tetejére jön az újhagyma díszítésnek, és kész is!
Arra gondoltam, hogy mascarponéval, és natúr krémsajttal is nagyon finom lehet. Sőt a jól lecsepegetett joghurtot is megkockáztatnám.
Na, jól mentem férjhez, vagy jól mentem férjhez? Naugye! 🙂
15 hozzászólás a(z) “Cékla álom” című bejegyzéshez
hat en meg imadom a cekla savanyusagot, barmelyiket! ezert nem tudtam elekpzelni, hogy nyersen, csak ugy meg lehet enni a ceklat! es milyen fincsi lett!!! fantasztikusan jo kis sali!
psz
Na,eeeeeeeeeezt megcsinálom a krumplis kenyeremhez!
Most mit mondjak, gyönyörű! Ma este ez lesz a vacsorám. Ha olyan finom,mint a sült-kéksajtos változat,ebből is rendszer lesz:) Azt ugyanis imádom! Viszont nagy bánatom,hogy a családom nem díjazza:( Bár ennek meg az az előnye,hogy anélkül ehetem meg mindet,hogy utána valaki szemrehányást tesz,mert elfogyott.
Majdnem ugyanígy készül nálunk is, csak én még sosem próbáltam lefotózni, mert önmagában elég mókás, de semmiképpen sem szép a külleme. Legalábbis azt hittem. Most már tudom, hogy tálaljam. 🙂
Ja, és ügyesen mentél férjhez. 🙂 De ezt már a szakácskönyv alapján is megállapítottam.
Hű, Neked a férjed is ilyen ügyes? Ebéd házhozszállítást vállaltok? 🙂 Ha nem, úgy kénytelen leszek ezt is felvenni a kipróbálásra váró receptek listájára. (Ha mégis, úgy én szójajoghurttal kérem tejallergia okán, a többieknek jöhet tejföllel, mascarponéval, vagy bárm finomsággal. Köszi! :))
jól mentél férjhez 🙂
nagyon szép képek ismét
Anna
http://www.wyonair.com
Általában egy nagyobbacska dobozba van csomagolva egy átlagosnak tűnő uborkagyalú, aminek ki lehet venni a penge előtti részét. Ez a rész cserélhető.
Adnak hozzá julianne reszelőt is, amiben pici, a nagy pengére merőleges kis kések vannak, így egyszerre kosszábban több helyen is felhasítja a zöldséget, majd az uborkagyalu része rögtön le is vágja.
Inkább hipermarketekben keresd.
Drága Eszter,
mi fán terem az a julienne-reszelő?!?
annyira tetszik ez a fotó, hogy még ma veszek egyet, ha elárulod, és ez lesz a vacsora
Nagyon jól mentél férjhez! 🙂
Egy másik Judit.
Zoli, köszönöm!
Én se eszem meg a cékla savanyúságot! Még a szagát se szeretem.
Akkor tört meg a cékla és köztem a jég, amikor először ettem sült céklát! Nyami 🙂
pont most volt a river cottage-ban, hogy az emberek azet utaljak a ceklat, mert mindig csak vacak bolti ceklasavanyusagot esznek.
szerintem ez igaz.
gratulalok a hvg-s cikkeidhez!
Judit, ha már a nap nem süt szikrázóan, akkor legalább a képek legyenek vidámak!
Nemsokára vége a céklaszezonnak, még utoljárja ki kell használni!
Nagyon jó tavaszi hangulatom lett ettől a képtől!
Bele is illik a diétámba, ma még úgy is csak light kólát ittam. 🙂
Judit
Nem, megtartom! 🙂
Jaj de gyönyörű!!!!!
Kérem!
Nem adod kölcsön a férjedet?