Kategóriák
Egyéb kategória

Cheesecake

Még mindig a tejes ételek frontján maradva, itt egy kis édesség. Mivel nem vagyunk túl nagy tortaevők, ez egy egészen pici piteformával lett sütve. Így is elég nyolc embernek, főleg ha előtte jóllakott az alább írt krumplis sajtos finomsággal. Ez nem igazi New York-i csízkéjk, mert az aljára nem kekszmorzsát tettem, hanem pitetésztát, és a tetejére is ráhalmoztam a tojásfehérje habját, ne menjen kárba. Szóval ez inkább Rákóczi Cheesecake lett. A sajtkrémre szintén igaz, hogy nem kóser, viszont Philadelphia 🙂 Régebben próbálkoztam Mascarponéval is, de nem lett az igazi.
Hozzávalók:
7,5 dkg jéghideg vaj
15 dkg liszt
2 ek jéghideg víz
3 dkg cukor
A vajat gyorsan elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a cukrot, és a vizet. Hamar összedolgozom, majd folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe 20 percre pihenni.
A krémhez:
30 dkg Philadelphia sajtkrém
3 tojás sárgája
7 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek étkezési keményítő
A tetejére:
3 tojás felvert habja
4 ek cukor
pár csepp citromlé
A tésztát a krémmel húsz percig sütöm, ekkor teszem rá a habot, és további húsz percig 160 C-on készre sütöm.

2 hozzászólás a(z) “Cheesecake” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?