
Hozzávalók a gombóchoz:
50 dkg pulykacomb-filé ledarálva
1 nagyobb fej hagyma ledarálva
2 chili apróra vágva
4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
1 tk fahéj
1 tk őrölt szegfűbors
1 tk őrölt koriandermag
4 gerezd fokhagyma összezúzva
A hozzávalókat összedolgoztam, és egy órát a hűtőben pihentettem, majd nagyon pici, maximum dió nagyságú gombócokat formáztam belőle. Ezeket raktam a megfőtt csicseriborsóba, és együtt még kb. 30 percig óvatosan rotyogtattam.
Hozzávalók a csicseriborsó “sólethez”:
4 csésze csicseriborsó (24 órát áztattam hidegvízben)
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 tk sáfrány
2 gerezd fokhagyma
1 doboz konzervparadicsom
2 ek tahini (szezámmagpaszta)
2 ek szezámmag
2 ek méz
olívaolaj
só, bors
1 csokor friss koriander
A hagymát az olívaolajon megdinsztelem, rádobtam a fokhagymát, majd a csicseriborsót. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzáadtam a paradicsomkonzervet, a tahinit, a mézet, és sóztam, borsoztam. Kb. egy óra főzés után, mikor 99%-ban megpuhult a csicseri, felöntöttem annyi vízzel, amennyit elfőtt, és beletettem a gombócokat. 30 perc után megszórtam szezámmaggal, és friss korianderrel.

3 hozzászólás a(z) “Chilis húsgombóc csicseriborsóval” című bejegyzéshez
Te lettél az első? Gratulálok, meg is érdemelted!:)
Köszönöm Cserke! Annyira örülök!
Eszter, gratulálok az estiiskolás első díjhoz, most olvastam, hogy nyertél:))