Kategóriák
Egyéb kategória

Citromfagyi főzés nélkül

Forró napok előtt állunk, nem lehet fagyi nélkül megúszni a napokat. Annyira nagy a forróság, hogy még a fagyi alapot se szeretem ilyenkor főzni, a jó kis vaníliafagyi hűvösebb napokra marad.

Aki olyan szerencsés, hogy víz mellett töltheti a hétvégét, az gondoljon rám, igaz én is beköltözök hétvégére anyuék egy méter vastag falú régi házába, ahol ilyenkor is lehet aludni, és víz is van a medencében, de azért ez nem a tenger!
Reggel limonádé, napközben víz, este cider és fröccs. És persze fagyi. Savanykás, joghurtos citrom fagylalt. A legfrissítőbb fajtából.

Hozzávalók:
6 dl natúr joghurt lecsepegtetve (kb. 4 dl maradjon)
3 dl habtejszín
1 lime leve és héja
0,5 citrom leve
3 ek porcukor vagy ízlés szerint

A joghurtot lecsepegtettem, belereszeltem a lime és a citrom héját. Belenyomtam a lime levet és megcukroztam. A tejszínt habbá vertem. A fagyigép kikeveri majd belőle a levegőt, de azért marad egy kevés belőle a fagyiban is. Összekevertem a habot a joghurttal és szokásos módon elkészítettem a fagyigéppel. Akinek nincs fagyigépe, az most ne kevergesse óránkét a fagyit, hanem hagyja megfagyni a dobozban. A tejszínhabtól könnyű, parfészerű lesz.

5 hozzászólás a(z) “Citromfagyi főzés nélkül” című bejegyzéshez

Ezt mindenképp kipróbálom! A citrom a kedvencem, csináltam már több más recept szerint is, de ez nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, tetszik. 🙂

(Elég savanykás így? – nekem mintha kevés lenne a citromlé mennyisége.)

Vélemény, hozzászólás?