
Addig is az előre megfüstölt változatot használtam.
Hozzávalók:
4 fej fokhagyma vízszintesen félbevágva
1 csomó újhagyma
1 l zöldség alaplé
4 ek olíaolaj
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2 szem szegfűszeg
A félbevágott fokhagymákat egy kis tűzálló tálba tettem, meglocsoltam olívaolajjal, és fólia alatt puhára sütöttem. Kinyomkodtam a krémesre sült gerezdeket egy lábosba. Locsoltam még rá olajat, rászórtam a felkarikázott újhagymát, sóztam, és egy teatojásban beletettem a szegfűszeget is, majd borsoztam és pár percig pároltam. Felöntöttem a zöldség alaplével, felfőztem, végül botmixerrel pépesítettem. A tejszínt csak a végén öntöttem hozzá.
Egy-egy szelet rozskenyérre szedtem tálalásnál, és megszórtam petrezselyemmel. A kenyér szépen besűrítette a tányérban.
6 hozzászólás a(z) “Fokhagyma krémleves” című bejegyzéshez
Szia Eszter!
Köszönöm nektek ezt a füstölt fokhagyma tippet. :):) Én csirkemellet pároltam meg zúzott fokhagymával fólia alatt a sütőben, készítettem hozzá egy besamellel besűrített, egy kis doboz paradicsomsűrítménnyel bolondított lecsós szószt, és hagymás rizzsel tálaltam. Valami isteni lett a csirke a füstölt fokhagymától, és nagyon jól kiegészítette a lecsó. Sokáig nem kerülgetjük majd ezt a füzér hagymát, pedig még csak ketten vagyunk :):)
Hamarosan lesz leves is belőle…
Közben elkészítettem recept szerint, és nagyon finom lett 🙂 Tényleg édes és krémes, ahogy írod. Köszönöm!
Manka, teljesen més lesz. Ha előbb megsütöd, akkor krémes, édes lesz az íze.
Kedves Eszter! Van egy nagyon amatőr kérdésem: ha a fokhagymákat megpucolom és úgy megfonnyasztom, akkor nagyon más lesz a végeredmény, mint ha előre megsütöm őket?
Köszönettel: Manka
culinarisban(Balassi B u.) kaphato, 4900/kg
agi
Sikerült vennem ebből a füstölt fokhagymából, csodálatos az illata!