Kategóriák
Egyéb kategória

Furcsa

Lángos, fasírt, és aranygaluska a McDonalds-ban. Furcsa.

33 hozzászólás a(z) “Furcsa” című bejegyzéshez

A mekiben biztos nem magyaros izekre fogok vagyni 🙂 Az itteni (Skocia) Burger Kingnek viszont iszonyatos jo huzasa volt, mikor elkezdte az Angus burgert arulni. Nincs is annal finomabb es csaszarzsomleszeru a zsomleje, ami szinten nagyon finom.

(az Angus egy skociai tajegyseg es egy ott nemesitett marhafajta is)

Az a ti problémátok, hogy teljesen rossz a viszonyítási alapotok :). Hát hiszen megmondják ők az őszintét nagybetűkkel: “Magyaros Ízek, ahogy mi készítjük” :)). Innentől kezdve nincs miért reklamálni :).

Hogy ne csak a mekit említsük: szerintem a bolti aranygaluska a borzalmas diópótlóval legalább olyan rossz, mint bármi a mekiben.
Szerintem a minta kalocsai, de abszolút igazad van Pappito

Medvedr

:-I
A mekibe csak néha ugrom be kávéért,vagy ha már tényleg nem ettem semmit aznap a munka hevében és más nincs a közelben.Ugyan azzal a lendülettel a természetet meghazudtolva gyorsúl fel a periszrathikám:DDDD!Jobb mint a méregtelenítő nap!
Legközelebb veszek ilyen magyar menüt és talán egy hétvégén is kitart!

Skóciában láttam egyszer, hogy magyar hetek vannak a McDonalds-ban. Akkor kihagytuk. A plakátokon biztos, hogy nem volt semmilyen népi motívum. Lehet, hogy csak nekünk kell némi matyó minta ahhoz, hogy ha feltámad bennünk a vágy egy kis tejfölös lángosra, akkor a meki jusson eszünkbe?

Hát, hogy pálmaolajban sütnek-e vagy sem, azt nem tudom, itt a zátonyon mindenhol ki van írva, hogy a tudomány egy fantasztikus csodáját, a szívbarát napraforgóolajat használják a gyorséttermekben.

Ahol nem, ott canolát, szerintem a repce még mellékízűbb, mint bármi.

Én alavetően pártolom, hogy legyen lokálmenü is, majd kiderül hogy fogy, ellenben a marketingest fel kell akasztani, aki még mindig a matyómintánál (elnézést a néprajzosoktól) tart magyaros kaja vonatkozásban.
Folyton hisztizünk, ha a küffődi csak annyit tud, hogy tschikósch-gulasch-gémeschkút, de mi magunk is ezt az álnépies baromságot nyomjuk – saját magunknak. Rémijesztő.
Tényleg semmi más motívum vagy vizuális eszköz nincs arra, hogy a magyar kaját elhelyezzük a világban? Szánalmas.

Fel barátim, bloggerok! Irány a Meki! Azt állítja egy ismerősöm, hogy Ausztriában egy kis falusi Mekiben reggelire házi zsemlét adnak 200%-os házi tejjel és vajjal. De lehet hogy csak valami frencsájz-csaló lapul a hegyekben.

Semmi baj a pálmazsírral, itt csak azokról beszélek akik gyomra egy kicsit érzékenyebb (pl. mint én, és jöhet mindenki, aki az utcai fánktól az epres jégkrémig visszabüfizi az aromát. olajat), az érezni fogja. Mi a gond a pálmazsírral, vagy inkább a technologiával. Aki sütött már otthol bundáskenyeret, az tudja hogy a lecseppenő tojás milyen hamar vágja agyon az olajat. Ez mekis közegben is így lesz, és ők nem fogják azt a 30-40-60 l pálmzsírt kidobni, hanem szépen leszűrik, és mehet tovább. Na itt a gond, mert az viszont biztosan mély nyomot fog hagyni a zsírban. A másik gondom az hogy nem bírom elképzelni, hogy a csúszkálósfeketecipőscsíkosinges mekis csúcsdolgozó frissen felvert tojásba forgatja az egyen négyzetesre szabott “kenyeret”:-)

Én nem tudom, hogy a mekiben miben sütnek, mert nagy ívben kerülöm, és az egész család:)
Egyébként szerintem a legegészségesebb a tisztességesen, általam kisütött libazsír. No, annak aztán tényleg semmi szaga. Mondjuk nem testhájból:)

És ez csak Magyarországon kapható? Kíváncsi lennék a lángos franszia átiratára.

Tényleg Eszter, végülis próbálkoztál újabb adag hamburgerrel a pincédben?
Egyszerűen még mindig nem fér a fejembe, hogy ellopták. Kész maffia.

Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy a pálmamag csírájából sajtolt olaj valami ördögtől való gazság.
Említett patás lelkén a hidrogénezés, vagyis a vegyi átalakítás szárad, amikor is a transzzsírsavak keletkeznek, és az olaj teljesen szilárd lesz.
Egyébként a palmaolaj nyomokban sem tartalmaz semmi káros anyagot, csak a csúszáspontja magasabb mint a napraforgó olajé. A sütés benne szagtalan, és fele annyiba kerül. Én ún. mélysütésre évek óta használom.

Diplomáciai zűrt sejtek: Miótamagyarasvédfasírt!?He?

:-)))

Az akció kísérlet kiút keresésére a globalizációból.

Máskülönben gratula a posztért: először látom a Mekdönci nevet gasztroblogban szerepelni. Ami elég nemszép tőlünk.

🙂

Hajaj!! Jön a tepertőkrémes mcvalami csalamádéval és a rákóczi túrós táska:-)
na azért megichlettük a mekis élelmes mérnököket, bár biztos vagyok benne hogy a bundás kenyér némi problémát okozott, pl. kisütni a pálmazsírban

Vélemény, hozzászólás?