Lángos, fasírt, és aranygaluska a McDonalds-ban. Furcsa.
33 hozzászólás a(z) “Furcsa” című bejegyzéshez
A mekiben biztos nem magyaros izekre fogok vagyni 🙂 Az itteni (Skocia) Burger Kingnek viszont iszonyatos jo huzasa volt, mikor elkezdte az Angus burgert arulni. Nincs is annal finomabb es csaszarzsomleszeru a zsomleje, ami szinten nagyon finom.
(az Angus egy skociai tajegyseg es egy ott nemesitett marhafajta is)
Jogos 😀
Az a ti problémátok, hogy teljesen rossz a viszonyítási alapotok :). Hát hiszen megmondják ők az őszintét nagybetűkkel: “Magyaros Ízek, ahogy mi készítjük” :)). Innentől kezdve nincs miért reklamálni :).
Most megettem a magyaros cuccokat a mekiben . Csirkés szendvics és lángos. Borzasztó. Komolyan fájdalamas.
medvedr
Hogy ne csak a mekit említsük: szerintem a bolti aranygaluska a borzalmas diópótlóval legalább olyan rossz, mint bármi a mekiben. Szerintem a minta kalocsai, de abszolút igazad van Pappito
Medvedr
:-I A mekibe csak néha ugrom be kávéért,vagy ha már tényleg nem ettem semmit aznap a munka hevében és más nincs a közelben.Ugyan azzal a lendülettel a természetet meghazudtolva gyorsúl fel a periszrathikám:DDDD!Jobb mint a méregtelenítő nap! Legközelebb veszek ilyen magyar menüt és talán egy hétvégén is kitart!
Krisztián, remélem az elfeledett ötletek között a fiókban 🙂
és hol marad a McGulyás??? 🙂
Skóciában láttam egyszer, hogy magyar hetek vannak a McDonalds-ban. Akkor kihagytuk. A plakátokon biztos, hogy nem volt semmilyen népi motívum. Lehet, hogy csak nekünk kell némi matyó minta ahhoz, hogy ha feltámad bennünk a vágy egy kis tejfölös lángosra, akkor a meki jusson eszünkbe?
Eszter, amúgy is elképzeltem volna, de hogy még így körül is írtad… az a rettenet zsemle zsírral megkenve… fúúúj. akarom mondani, kár a zsírért.
Hát, hogy pálmaolajban sütnek-e vagy sem, azt nem tudom, itt a zátonyon mindenhol ki van írva, hogy a tudomány egy fantasztikus csodáját, a szívbarát napraforgóolajat használják a gyorséttermekben.
Ahol nem, ott canolát, szerintem a repce még mellékízűbb, mint bármi.
Én alavetően pártolom, hogy legyen lokálmenü is, majd kiderül hogy fogy, ellenben a marketingest fel kell akasztani, aki még mindig a matyómintánál (elnézést a néprajzosoktól) tart magyaros kaja vonatkozásban. Folyton hisztizünk, ha a küffődi csak annyit tud, hogy tschikósch-gulasch-gémeschkút, de mi magunk is ezt az álnépies baromságot nyomjuk – saját magunknak. Rémijesztő. Tényleg semmi más motívum vagy vizuális eszköz nincs arra, hogy a magyar kaját elhelyezzük a világban? Szánalmas.
Kat, a libák nevében köszönöm!
Medvedr
Ui: Ha bejelölöm a név/URl cím opciót nem tudo megjegyzést küldeni. Ki vagyok tiltva? 🙂
Zsírosdeszka: fél hamburger, zsírral megkenve, a teteje azzal a seízű hagymakockával megszórva, ami a hamburgerben van. Paprikáskrumpli: olyan kis átlátszó műanyag pixisben, mint amiben az aranygaluska van a képen. Nyami…
Ebből a kínálatból már csak a zsírosdeszka hiányzik lilahagymával… vagy a paprikáskrumpli…és most ráz a hideg, pedig mindkettőt imádom.
Fel barátim, bloggerok! Irány a Meki! Azt állítja egy ismerősöm, hogy Ausztriában egy kis falusi Mekiben reggelire házi zsemlét adnak 200%-os házi tejjel és vajjal. De lehet hogy csak valami frencsájz-csaló lapul a hegyekben.
Semmi baj a pálmazsírral, itt csak azokról beszélek akik gyomra egy kicsit érzékenyebb (pl. mint én, és jöhet mindenki, aki az utcai fánktól az epres jégkrémig visszabüfizi az aromát. olajat), az érezni fogja. Mi a gond a pálmazsírral, vagy inkább a technologiával. Aki sütött már otthol bundáskenyeret, az tudja hogy a lecseppenő tojás milyen hamar vágja agyon az olajat. Ez mekis közegben is így lesz, és ők nem fogják azt a 30-40-60 l pálmzsírt kidobni, hanem szépen leszűrik, és mehet tovább. Na itt a gond, mert az viszont biztosan mély nyomot fog hagyni a zsírban. A másik gondom az hogy nem bírom elképzelni, hogy a csúszkálósfeketecipőscsíkosinges mekis csúcsdolgozó frissen felvert tojásba forgatja az egyen négyzetesre szabott “kenyeret”:-)
Most olvasom a Stahl és Váncsa ajánlót a könyvedről. Nem semmi csaj vagy te, hallod? 🙂 Jucus
Oké, maradjunk a libazsírnál 🙂
Én nem tudom, hogy a mekiben miben sütnek, mert nagy ívben kerülöm, és az egész család:) Egyébként szerintem a legegészségesebb a tisztességesen, általam kisütött libazsír. No, annak aztán tényleg semmi szaga. Mondjuk nem testhájból:)
Nem próbáltam újra 🙂 Nem hiszi senki, hogy a pálmaolaj rossz lenne szerintem, én is próbáltam, de nekem igenis van valami mellékíze. Olyan mekis 🙂 Csak nagyon furcsa leírva, hogy pálmaolajban sütött bundáskenyér.
És ez csak Magyarországon kapható? Kíváncsi lennék a lángos franszia átiratára.
Tényleg Eszter, végülis próbálkoztál újabb adag hamburgerrel a pincédben? Egyszerűen még mindig nem fér a fejembe, hogy ellopták. Kész maffia.
Ez olyan szürreális, hogy akár igaz is lehet… Lehet, hogy holnap megyek tesztelni?
Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy a pálmamag csírájából sajtolt olaj valami ördögtől való gazság. Említett patás lelkén a hidrogénezés, vagyis a vegyi átalakítás szárad, amikor is a transzzsírsavak keletkeznek, és az olaj teljesen szilárd lesz. Egyébként a palmaolaj nyomokban sem tartalmaz semmi káros anyagot, csak a csúszáspontja magasabb mint a napraforgó olajé. A sütés benne szagtalan, és fele annyiba kerül. Én ún. mélysütésre évek óta használom.
Mirelle: családban marad:) De igen, ez annyira perverz, de legalábbis furcsa, hogy megér egy próbát.
Ez valami fake, vagy komoly? Na mindjárt utána is kutatok…
Max, a bundáskenyér eddig is nagyon gyanús volt, de a pálmazsírban sütött kenyér annyira rosszul hangzik, hogy a hideg is kirázott tőle.
Diplomáciai zűrt sejtek: Miótamagyarasvédfasírt!?He?
:-)))
Az akció kísérlet kiút keresésére a globalizációból.
Máskülönben gratula a posztért: először látom a Mekdönci nevet gasztroblogban szerepelni. Ami elég nemszép tőlünk.
🙂
Hajaj!! Jön a tepertőkrémes mcvalami csalamádéval és a rákóczi túrós táska:-) na azért megichlettük a mekis élelmes mérnököket, bár biztos vagyok benne hogy a bundás kenyér némi problémát okozott, pl. kisütni a pálmazsírban
Manna!
A férjem a bevállalós. 😉
Krém? Jaj, szegény lángos…
Somlóit is árulnak már régen, had ne mondjam, pont MO-n nem kéne árulni, ahol tudják milyen az igazi 🙂
Mirelle, te aztán bevállalós vagy! 🙂
Nem csak furcsa: rossz is. 😉
Legalább is a lángos igen gyenge, a rá való krémről nem is beszélve. (iszonyat mű íze van)
33 hozzászólás a(z) “Furcsa” című bejegyzéshez
A mekiben biztos nem magyaros izekre fogok vagyni 🙂 Az itteni (Skocia) Burger Kingnek viszont iszonyatos jo huzasa volt, mikor elkezdte az Angus burgert arulni. Nincs is annal finomabb es csaszarzsomleszeru a zsomleje, ami szinten nagyon finom.
(az Angus egy skociai tajegyseg es egy ott nemesitett marhafajta is)
Jogos 😀
Az a ti problémátok, hogy teljesen rossz a viszonyítási alapotok :). Hát hiszen megmondják ők az őszintét nagybetűkkel: “Magyaros Ízek, ahogy mi készítjük” :)). Innentől kezdve nincs miért reklamálni :).
Most megettem a magyaros cuccokat a mekiben . Csirkés szendvics és lángos. Borzasztó. Komolyan fájdalamas.
medvedr
Hogy ne csak a mekit említsük: szerintem a bolti aranygaluska a borzalmas diópótlóval legalább olyan rossz, mint bármi a mekiben.
Szerintem a minta kalocsai, de abszolút igazad van Pappito
Medvedr
:-I
A mekibe csak néha ugrom be kávéért,vagy ha már tényleg nem ettem semmit aznap a munka hevében és más nincs a közelben.Ugyan azzal a lendülettel a természetet meghazudtolva gyorsúl fel a periszrathikám:DDDD!Jobb mint a méregtelenítő nap!
Legközelebb veszek ilyen magyar menüt és talán egy hétvégén is kitart!
Krisztián, remélem az elfeledett ötletek között a fiókban 🙂
és hol marad a McGulyás??? 🙂
Skóciában láttam egyszer, hogy magyar hetek vannak a McDonalds-ban. Akkor kihagytuk. A plakátokon biztos, hogy nem volt semmilyen népi motívum. Lehet, hogy csak nekünk kell némi matyó minta ahhoz, hogy ha feltámad bennünk a vágy egy kis tejfölös lángosra, akkor a meki jusson eszünkbe?
Eszter, amúgy is elképzeltem volna, de hogy még így körül is írtad… az a rettenet zsemle zsírral megkenve… fúúúj. akarom mondani, kár a zsírért.
Hát, hogy pálmaolajban sütnek-e vagy sem, azt nem tudom, itt a zátonyon mindenhol ki van írva, hogy a tudomány egy fantasztikus csodáját, a szívbarát napraforgóolajat használják a gyorséttermekben.
Ahol nem, ott canolát, szerintem a repce még mellékízűbb, mint bármi.
Én alavetően pártolom, hogy legyen lokálmenü is, majd kiderül hogy fogy, ellenben a marketingest fel kell akasztani, aki még mindig a matyómintánál (elnézést a néprajzosoktól) tart magyaros kaja vonatkozásban.
Folyton hisztizünk, ha a küffődi csak annyit tud, hogy tschikósch-gulasch-gémeschkút, de mi magunk is ezt az álnépies baromságot nyomjuk – saját magunknak. Rémijesztő.
Tényleg semmi más motívum vagy vizuális eszköz nincs arra, hogy a magyar kaját elhelyezzük a világban? Szánalmas.
Kat, a libák nevében köszönöm!
Medvedr
Ui: Ha bejelölöm a név/URl cím opciót nem tudo megjegyzést küldeni. Ki vagyok tiltva? 🙂
Zsírosdeszka:
fél hamburger, zsírral megkenve, a teteje azzal a seízű hagymakockával megszórva, ami a hamburgerben van.
Paprikáskrumpli:
olyan kis átlátszó műanyag pixisben, mint amiben az aranygaluska van a képen.
Nyami…
Ebből a kínálatból már csak a zsírosdeszka hiányzik lilahagymával… vagy a paprikáskrumpli…és most ráz a hideg, pedig mindkettőt imádom.
Fel barátim, bloggerok! Irány a Meki! Azt állítja egy ismerősöm, hogy Ausztriában egy kis falusi Mekiben reggelire házi zsemlét adnak 200%-os házi tejjel és vajjal. De lehet hogy csak valami frencsájz-csaló lapul a hegyekben.
Semmi baj a pálmazsírral, itt csak azokról beszélek akik gyomra egy kicsit érzékenyebb (pl. mint én, és jöhet mindenki, aki az utcai fánktól az epres jégkrémig visszabüfizi az aromát. olajat), az érezni fogja. Mi a gond a pálmazsírral, vagy inkább a technologiával. Aki sütött már otthol bundáskenyeret, az tudja hogy a lecseppenő tojás milyen hamar vágja agyon az olajat. Ez mekis közegben is így lesz, és ők nem fogják azt a 30-40-60 l pálmzsírt kidobni, hanem szépen leszűrik, és mehet tovább. Na itt a gond, mert az viszont biztosan mély nyomot fog hagyni a zsírban. A másik gondom az hogy nem bírom elképzelni, hogy a csúszkálósfeketecipőscsíkosinges mekis csúcsdolgozó frissen felvert tojásba forgatja az egyen négyzetesre szabott “kenyeret”:-)
Most olvasom a Stahl és Váncsa ajánlót a könyvedről. Nem semmi csaj vagy te, hallod? 🙂
Jucus
Oké, maradjunk a libazsírnál 🙂
Én nem tudom, hogy a mekiben miben sütnek, mert nagy ívben kerülöm, és az egész család:)
Egyébként szerintem a legegészségesebb a tisztességesen, általam kisütött libazsír. No, annak aztán tényleg semmi szaga. Mondjuk nem testhájból:)
Nem próbáltam újra 🙂
Nem hiszi senki, hogy a pálmaolaj rossz lenne szerintem, én is próbáltam, de nekem igenis van valami mellékíze. Olyan mekis 🙂
Csak nagyon furcsa leírva, hogy pálmaolajban sütött bundáskenyér.
És ez csak Magyarországon kapható? Kíváncsi lennék a lángos franszia átiratára.
Tényleg Eszter, végülis próbálkoztál újabb adag hamburgerrel a pincédben?
Egyszerűen még mindig nem fér a fejembe, hogy ellopták. Kész maffia.
Ez olyan szürreális, hogy akár igaz is lehet… Lehet, hogy holnap megyek tesztelni?
Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy a pálmamag csírájából sajtolt olaj valami ördögtől való gazság.
Említett patás lelkén a hidrogénezés, vagyis a vegyi átalakítás szárad, amikor is a transzzsírsavak keletkeznek, és az olaj teljesen szilárd lesz.
Egyébként a palmaolaj nyomokban sem tartalmaz semmi káros anyagot, csak a csúszáspontja magasabb mint a napraforgó olajé. A sütés benne szagtalan, és fele annyiba kerül. Én ún. mélysütésre évek óta használom.
Mirelle: családban marad:) De igen, ez annyira perverz, de legalábbis furcsa, hogy megér egy próbát.
Ez valami fake, vagy komoly?
Na mindjárt utána is kutatok…
Ó, nálam a mekdonáldsznak már hagyománya van.
Sugárzó hamburger
Max, a bundáskenyér eddig is nagyon gyanús volt, de a pálmazsírban sütött kenyér annyira rosszul hangzik, hogy a hideg is kirázott tőle.
Diplomáciai zűrt sejtek: Miótamagyarasvédfasírt!?He?
:-)))
Az akció kísérlet kiút keresésére a globalizációból.
Máskülönben gratula a posztért: először látom a Mekdönci nevet gasztroblogban szerepelni. Ami elég nemszép tőlünk.
🙂
Hajaj!! Jön a tepertőkrémes mcvalami csalamádéval és a rákóczi túrós táska:-)
na azért megichlettük a mekis élelmes mérnököket, bár biztos vagyok benne hogy a bundás kenyér némi problémát okozott, pl. kisütni a pálmazsírban
Manna!
A férjem a bevállalós. 😉
Krém? Jaj, szegény lángos…
Somlóit is árulnak már régen, had ne mondjam, pont MO-n nem kéne árulni, ahol tudják milyen az igazi 🙂
Mirelle, te aztán bevállalós vagy! 🙂
Nem csak furcsa: rossz is. 😉
Legalább is a lángos igen gyenge, a rá való krémről nem is beszélve. (iszonyat mű íze van)