Kategóriák
Egyéb kategória

Gyöngyszemet találtam!

1800 km levezetése után hulla fáradtan, és teljesen véletlenül töltöttünk öt napot az Őrségben. Nem oda indultunk, de erről majd később, most még írni sincs kedvem róla 🙁 Végül Zsuzsa egyik hozzászólása miatt mentünk mégis oda, mert nem tudtunk dönteni, hogy a Bakonyban próbálkozzunk, vagy az Őrségben. Nagyon régen jártam már arrafelé, még középiskolás koromban, és mondhatom, hatalmas változások történtek azóta. Leginkább pozitív dolgokra gondolok, bár a Vadása tó kicsit túl kiépített lett számomra, még valami vidéki romantikára emlékeztem. Remek szállásunk akadt (nagyon nehéz egy három éves tűzvész kisfiúval, és egy fájós lábú nagymamával mindenkinek megfelelő helyen nyaralni), találtunk egy csillagos ötös étteremet (étterem kritikák majd később), egy közepeset, ahol az ár-érték arány mégis tíz pontosra hozta ki az értékelést, és egy retteneteset is, de hát semmi sem lehet tökéletes. Aztán egyik nap elmentünk Magyarszombatfára a kecskesajtoshoz. (cím: Magyarszombatfa Gödörházi u 55/a ) Gondoltuk vásárolunk egy kis sajtot, ha már erre járunk, a jó sajtoknak soha nem tudok ellenállni. És akkor következett a csoda! Csöngetésünkre Búzás Attila a tulajdonos nyitott ajtót, és tartott egy nagyon kedves kóstolót. Ettem én már sok sajtot, sok jó sajtot is, és eddig biztos voltam benne, hogy igazán remek sajtokat csak a franciák tudnak készíteni. Vannak máshol is finom sajtok, de ha egy tíz pontos skálát nézek, akkor eddig a legjobb dán, vagy holland sajt is csak 8 pontot ért el számomra. Itt hamar rá kellett jönnöm, hogy jobb helyre nem hozhatott volna a sors, végre kimondhatom: Igen, megtaláltam! Egy magyar sajtkészítő, aki tíz pontos sajtokat készít, nem csak kecske, de tehéntejből is. Persze nem kellett sokat beszélgetnünk, hogy megtudjam, ő bizony Franciaországban tanulta a mesterégét, és van olyan sajtja, amihez valódi Roquefort penész kultúrát használ. Vásároltunk is tőle négy féle sajtot, aminek már sajnos kezdünk a végére járni, de szerencsére bármikor postán is rendelhetek, 24 órán belül itt van.
Nagyon szívesen ajánlom mindenki figyelmébe az Őrségi Ínyes Sajtmanufaktúrát, érdemes az összes terméküket kipróbálni! (gyerekeknek kecskesimogató is működik, ami az én fiamnál külön szerencse volt, nem éppen kedvence még a sok pikáns, “illatos” sajtremek)
A következő pár posztban egy leírok majd két ételt, amit ezekkel a sajtokkal készítettem.

5 hozzászólás a(z) “Gyöngyszemet találtam!” című bejegyzéshez

Szia Fűszer és Lélek!
De jó hogy felénk jártál! Én itt lakom nem messze az Őrségtől, és nem is tudtam erről a csodás sajtkészítőről! Pedig imádom a kecskesajtot, túrót. Meg fogjuk látogatni!
Köszi a bejegyzést.:-)))

Vélemény, hozzászólás?