Kész, végre teljes lett a laktózmentes paletta. Itt a laktózmentes Philadelphia.
Örülhetnek a laktózérzékenyek, semmi sem állja az útjukat, ha egy jó cheesecake-et szeretnének sütni. Nálunk is ez lesz hétvégén, de még nem döntötte a fiatalabb laktózérzékeny, hogy bogyós gyümölcsös, lemon curd-ös, vaníliás, vagy karamellás változat készüljön. Én a citromosra szavazok, de majd meglátjátok, ha visszajöttök hétfőn.
Addig is a mai ebédem. Gyors, egyszerű, de nagyon finom. És vega is, péntek délben nem feltétlen szükséges húst enni, nem igaz?
Egyszemélyes adag, tetszőlegesen felszorozható.
Hozzávalók:
1 db közepes krumpli, megpucolva, felkockázva
5 dkg laktózmentes Philadelphia krémsajt
(1/4 doboz)
1 gerezd fokhagyma
1 kk vaj
1 marék mandula
1 kk harissa, vagy más csípős paprika krém
1 kk curry por
1 újhagyma
só
A krumplit éppen csak annyi vízben főzzük, amennyi ellepi. Közben egy kisebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a krémsajt felét, majd belereszeljük a fokhagymát. Amikor érezzük a fokhagyma illatát, már jó is.
Az újhagyma kivételével, az összes hozzávalót a krumplihoz keverjük, és leturmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, öntünk hozzá még egy kevés forró vizet.
Megkóstoljuk, ha kell, utána sózzuk.
Megszórjuk az újhagymával. Ha találkozónk lenne ebéd után valakivel, akkor csak pár karika újhagymát tegyünk a levesre, de ha nem, akkor ne sajnáljuk a jót magunktól.
A poszt a Philadelphia krémsajttal közös kooperációban készült, annak alkalmából, hogy már Magyarországon is kapható a laktózmentes változata.
5 hozzászólás a(z) “Gyors, fűszeres krumplileves” című bejegyzéshez
Miért kell Philadelphia a cheesecake-be? Nekem van egy sajttorta receptem még talán egy régi TV-Paprikából, abból az összes összetevőt lehetett kapni már évekkel ezelőtt is laktózmentes változatban.
Ó Istenem, hogy én mióta várok már erre! Rögtön több dobozzal vettem és az elkövetkező pár hétben azt hiszem mindenbe teszek, hogy bepótoljam az elmúlt egy évet. Az első természetesen egy cheesecake lesz, de a karamellás változat, mert megérdemlem.
Nagyon jól néz ki, de én egy kevés bort is raknék bele, abban sincs laktóz.
Sziasztok! Írjátok meg légyszi, hogy pontosan melyik üzletekben tudtátok megvenni. Azt olvastam, hogy CBA-kban forgalmazzák, de én még egyikben sem találtam, pedig nagyon szeretnék. 🙁
@Étteremkritikus: nem kell, de láthatod a poszt végén, hogy ezt a Philadelphia szponzorálta. A másik, hogy a cheesecake igazán azóta lett népszerű, miután a Kraft (a Philadelphia gyártója) rájött, hogy hogyan lehet a krémsajtot pasztörizálni.
@Dr. Sör Kálmán: Helyes. Borral minden jobb 🙂
@Metatron: Én láttam most a Récsey centerben a CBA-ban.