Kategóriák
Egyéb kategória

KLASSZ

Tegnap este a Judapest apukája, és a Fűszer és Lélek anyukája a Klassz étteremben vacsorázott. (Cím: VI. ker. Budapest, Andrássy út 41.Tel.: nincs. Asztalfoglalás: nics Nyitva: 11.30-23 óráig, vas. 11.30-18 óráig.) Be kell valljam, még soha nem jártam ott pedig nagyon jó híre van. Már többen is megénekelték előttem:
Chili szereti,
MyPhd is szereti,
-A Velvet viszont nem tudja hova tenni a helyet.
Mi szerettük.
Mikor megláttam, hogy van Tokajiban sütött kacsamáj, rögtön ki is kellett próbálnom. Persze az Őskaján után meglehetősen magasról indult a mérce, mégis sikerült 99%-ban megugrani. Az adag kb. fele a hegyaljainak, ezt először egy kicsit keveseltem is, de aztán belegondoltam, hogy Tolcsván mi is ketten eszünk egyet. Ilyen intenzív ízű ételből nem is kell több, és be kellett látnom, nem véletlenül előétel. Itt nem szórták meg kakukkfűvel a tányért, hanem rozmaringos almapürét kaptam a máj mellé. Fantasztikus! Friss, pikáns, tökéletes a máj, és az édeskés tokaji mellé. Micsoda ötlet!
Sajnos nem voltam éhes, ezért nálam főételkélt egy karamell krém zárta is a vacsorát, ami nagyon finom, jó vaníliás volt, de nem egy hanyattesős darab.
Viszont Shadai citromos risottója tökéletes volt. Meg is próbálom majd utánozni valamelyik este. Ettünk még posírozott lazacot zöldborsókrém levessel, túró musse-t, és ittunk egy palack remek bort.
Én is beállok a rajongók sorába, kiemelve azt, hogy mennyire jó ötletnek tartom azt, hogy nem lehet asztalt foglalni.
(A fotót a Velvetről loptam, köszönet érte.)

11 hozzászólás a(z) “KLASSZ” című bejegyzéshez

én még áprilisban voltam, és, bár tetszett a hangulata, az ételtől egyáltalán nem voltam elragadtatva. spárgát ettem, és egyszerűen borzalmas volt, de tényleg. SEMMI íze nem volt (a társaság egy másik tagja is ezt rendelte, ő is otthagyta a nagy részét). a desszert csokitorta volt, rossznak nem volt rossz, de túl édes és vajas, nem csoki ízű. kb. mintha egy előre csomagolt szupermakretes süti lett volna.

mondjuk lehet, hogy csak nem volt szerencsém, mert a társaság másik 3 tagja el volt ájulva mindentől, amit ettek. bár sztem egy olyan étterem, aminek csak pár étel van az étlapján, nem igazán engedheti meg, hogy ezekből egy is pocsék legyen.

Hogy Ti milyen kedves egy társaság vagytok. Pusztán kiváncsiságból kérdeztem, egyből hülyének és irigynek lettem titulálva. Miért kellene tudni,hogy mindegyik blogspotos blog így néz ki? Nagyon köszönöm mindazonáltal a “kulturált” hozzászólásokat. Üdv! Val

Val, te micsoda egy hülye vagy! Minden blogspotos blog így néz ki. Nézd meg Maciét, Dolce Vitáét pl.
Egyébként Chilié sárga, eszterében oldalt is vannak képek stb…

Más: a Klassz valóban nagyon klassz! 🙂

Hello!

Mi kedden jártunk a Klasszban, és volt olyan vendég, aki foglalt asztalt, tehát nem reménytelen. Szerintem, ha valaki személyesen bemegy és foglal, akkor lehet. Egyébként nem sokat értek el vele, mert nem tudták leültetni őket…

Nahát, hogy az én nevem tréflivel kapcsolatabn felmerül… 🙂

Lásd be, hogy így sokkal több ember tud elmenni, mert nincsenek üres 20-30 percek, amikor üres az asztal. Mi 17.30-ra mentünk, és cak ketten voltak rajtunk kívül, mikor jöttünk 20 óra körül, akkor viszont már fullon volt a hely.

Szerintem meg nagyon rossz, hogy nem lehet foglalni. Mi már többszöri nekifutásra jutottunk csak be, egy kora délutáni időpontban, vacsorázni! Így egy csomó ember nem tud elmenni hozzájuk.
Egyébként nem értem a Velvetet, mert igenis van VALAMI nagyon jó ebben a helyben, csak nehéz megfogalmazni.

Vélemény, hozzászólás?