Kategóriák
Egyéb kategória

Konyakos bárány

Mióta először készítettem garnélát konyakos tejszínes mártással, azóta imádom ezt az ízt. Mivel én nem vagyok oda a garnéláért, már akkor is csináltam egy másik adagot a szószból, csak magamnak, hátszínnel. Ahhoz is jó volt, úgyhogy elkönyveltem magamban, hogy szerintem mindenhez jó, még gombához is, főleg az íztelen bolti gombákhoz.
Hozzávalók:
1 kg bárányhús felkockázva
10 dkg vaj
6 dl tejszín
1 dl konyak
Egy üveg csemegeuborka hosszú kockára vágva
2 ek konzerv zöldbors
2 ek friss majoranna
1 citrom reszelt héja

Őrölt szerecsendió
A bárányt a vajon megpirítom, sózom, ráreszelem a szerecsendiót, és a citromhéját. Hozzáadom az uborkát, és öt percig együtt párolom. Ekkor ráöntöm a tejszínt, beleszóróm a zöldborsot, és a majoránnát, majd a végén a konyakot. A tejszínt nem szabad sokáig forralni, mert akkor kicsapódik a zsír belőle.
Több levelet kaptam azzal a kérdéssel, hogy hol szoktam bárány húshoz jutni?
A Metróban mindig van fagyasztott nagyon jó minőségű újzélandi bárány. Érdemes a Lehelen, és a Nagycsarnokban is szétnézni, bár én már futottam már ott bele rettenetes minőségbe. Az arab hentesek is szoktak árulni, és lehet előre rendelni tőlük, nagyon értenek a feldolgozásához.
Aztán itt van a Fjordin, akik 10000 Ft felett házhoz szállítanak, igaz éttermeknek, de minden megoldható gondolom 🙂

5 hozzászólás a(z) “Konyakos bárány” című bejegyzéshez

A Hotel Korona mögött a Magyar utca elején van egy arab hentes, isteni bárányt lehet nála kapni. Kis bordaszeletkéket vág, amit egyenesen fel lehet tenni a faszénre, de vannak mindeféle fűszerezésű más húsai is. Én többek között azért szeretek hozzámenni, mert úgy dolgozik, mint a patikában szoktak.

Vélemény, hozzászólás?