Kategóriák
Egyéb kategória

Körtés, csirkés pite

Mielőtt teljesen elmúlna a körteszezon, gyorsan sütöttem egy körtés csirkepitét. Ez is egyike azoknak az ételeknek, amiket csak szezonjában készítünk. Mivel vendégeket tartottam vele jól, ezért a tésztát már reggel elkészítettem munkába menet előtt, a hús elősütésével együtt. Így délután már csak 40 percre volt szükségem, hogy mindennel kész legyek. Valamilyen egyszerű, nem túlcifrázott zöldsalátával ajánlom.
Hozzávalók:
2 csirkemell filé, sóval, borssal fűszerezve, serpenyőben megsütve
3 szelet csirkemell sonka
2 körte kimagozva, cikkekre vágva
A krémhez:
10 dkg kéksajt
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
Szerecsendió
A tésztához:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1 kk só
1 kk sütőpor
3 ek víz
A tésztához mindent berakok a mélyhűtőbe 15 percre. Úgy a legegyszerűbb, ha a lisztet belemérjük a robotgép táljába, és azzal együtt hűtjük. Mikor jéghidegre hűlt, gyorsan öszzedolgozom a lisztet a sütőporral, sóval, vajjal, és csak utána teszem hozzá a vizet. Gyorsan kiborítom egy folpack fóliára, és 30 percig pihentetem. Végül kinyújtom, kibélelek egy piteformát vele, és letakarva visszateszem a hűtőbe. Délután 180 C-re előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd kiveszem, és befedem az alját a csirkemell sonkával. Elkészítem a krémet: A tejszínbe belemorzsolom a sajtot, addig melegítem, amíg megolvad. Fűszerezem, ha kell sózóm is. Lehúzom a lángról, és belekeverem a tojássárgáját. Óvatosan visszateszem a tűzre, és hagyom kicsit besűrűsödni. Beleöntöm a pitébe. Szeletekre vágom a csirkemellet, majd szépen felváltva belerakom a tésztába a körte szeletekkel. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.

6 hozzászólás a(z) “Körtés, csirkés pite” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?