Kategóriák
Egyéb kategória

Jewish apple cake

Most van szukot ünnepe, azaz a sátoros ünnep. Ilyenkor szokás egy sátorban étkezni. Ha valaki szeretné ezt megtenni, Budapesten elmehet a Klauzál tér kettőbe. Erről most sajnos nincs időm bővebben értekezni, de jövőre is kell valamit írni ide, igaz? Egy újabb kalóriabomba a sátorban való eszegetéshez: Jewish apple cake. Hogy mitől jewish, arra nem sikerült rájönnöm, pedig a google 1,8 millió találatot hoz rá. Kiváló módja a kicsit fonnyadt almák elpusztításának, ebbe is négyet sikerült beletennem. A tucatnyi recept közül, amit átnéztem egy közös biztosan van, kapcsos kuglóf formában sütik. Az a recept, amit választottam két csésze cukrot ír, én csak egyet tettem bel, és így is elég édes lett. Mivel ez egy egyszerűnek mindható „bögrés” tészta, egészen kezdők is megsüthetik, biztos a siker!
Hozzávalók:
3 csésze liszt
1 csésze cukor
1/2 csésze olaj
4 tojás
½ Csésze narancslé
2 ek fahéj
2 ½ tk sütőpor
½ tk só
4 alma meghámozva, kicsumázva, cikkekre vágva
Először a száraz hozzávalókat kevertem össze egy tálban, majd beleöntöttem a folyékonyakat, és a tojást. Összekevertem, és egy kemény, elég furcsa állagú tésztát kaptam. Belesimítottam a formába, majd belenyomkodtam az alma cikkekeket. 180 C fokos előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt sült meg.
Eredetileg a Judapesten.

3 hozzászólás a(z) “Jewish apple cake” című bejegyzéshez

Megegyezhetnénk másfél csésze cukkerban? Nem pártolom a gejl dolgokat, de belefért volna.
Egyébként jó kis karácsony ízű süti. Ez persze csak nekem jutott eszembe, mert autentikusan (szír)
muszlimoknak vittem a zsidó almás sütit. Sikere volt. 🙂

Szia, nekem más a guglim ezekszerint:
A(z) “jewish apple cake” kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 860 000 találatból. (0,09 másodperc
De már meg is van a megoldás: írd be aposztróf nélkül, mint én tettem 🙂
Kicsi, piros, nem kásás alma volt.

Kedves Eszter! Távol áll tőlem mindenfajta kukac meg annak oskodása:-), de a jewish apple cake a guglin pont 16 ezret ad ki. http://href.hu/x/3lgu
Hogy mitől jewish, azt én meg nem tudom mondani, de ez mit sem von le abból, hogy a narancslé és a fahéj nagyon feldobhatja!
Biztos ki is próbálom, amint odajutok.
Esetleg odaírnád, milyen fajta almából szoktad sütni? Roppanós, kásás, vagy egyéb?

Vélemény, hozzászólás?