
Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg univerzális liszt a Vitamiltől
10 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
2,5 dl meleg tej,
20 dkg kovász
5 dkg puha vaj
2 kk só
1 ek sikér
Először a száraz anyagokat keverem össze, majd ebbe jön a tej és a kovász. Alaposan kidolgozom, kb. 15 perc robotgéppel. 60 C-os sütőben negyven perc alatt duplájára kelesztem. Kör 5-6 cm vastag, alakra nyújtom, majd tortacikk szerűen 12 felé vágom. A cikkeket vékonyra nyújtom, és a széles felével kezdve feltekerem, majd egy kicsit hold (kifli?) alakúra formázom. A tetejét megkenem tejjel, és sóval, vagy fűszerekkel megszórom. 200 C-os sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm.
Mivel a kifli tejjel és vajjal készül, (annak aki figyel a kóserságra) csak tejes dolgokhoz ehető. Ha valakinek (mint nekem is), csak egy sütője van, akkor ne felejtse el kikóserolni sütés előtt és után is a sütőt: nagyon alaposan kitakarítani, majd a tisztító programmal jól kiégetni, végül hagyni kihűlni!
11 hozzászólás a(z) “Kovászos kifli töltött chillivel” című bejegyzéshez
Üdv!
Mult héten fedeztem fel a blogot. Nagyon tetszik – úgy összeségében is – mert jópofa, mesélős, receptes és igényes is egyben. Kipróbáltam a kovászos kiflit – mivel nekem édes kovászom van – így egy nagyon finom teljesen új dolog lett belőle. Mi vajjal és lekvárral ettük, meg persze az első darabokat magában. Fenséges volt. Köszi a receptet.
Györgyi – (dagibogi)
Megtudhatnánk,hogyan készül az a bizonyos töltött csili?
Alika
Visszavonom a kérdést, mert az Rusztikus olajbogyós kenyérnél megleltem a választ !
Szia !
Kérdésem lenne: a kovász az porkovász vagy saját friss készítésű. Én kovász alatt liszt és víz természetes erjedésű keverékét értem, és nem a kevés vízzel, liszttel felfuttatott élesztőt.
Ide nem engedi beírni a HTML kódot, csak E-mail-ben.
hihihi
Nem azt mondtam hogy te énekelj, hanem csak egy-két héber dalocskát valahová becsempészni, mint én a franciákat.
Hogy csináltad oldalra azokat a linkként működő képeket? már napok óta próbálok ilyet beaplikálni az én blogomba is, de sehogyse bírok rájönni a módjára
Énekeljek? Majd a Dal és Lélek blogomban
De nemsokára itt van Sávout, a Tóraadás ünnepe, majd a 10 parancsolatot beírom héberül.
Nem akarsz berakni néhány tradicionális héber dalt?
Ez nemcsak ételnek jó, de társasági eseménynek is.
Csatlakozom az előttem szólóhoz csili ügyben!
Hát ezek a kiflik gyönyörűek, gondolom finomak is! Sztm nem vennénk rossz néven ezt a töltött csilit sem!