Azt mondja a barátnőm, hogy reggel hallott erről a “zseniális” találmányról a rádióban. Hogy is élhettünk nélküle? 🙂 Pizzaollót minden háztartásba!
Csak nekem tűnik rettenetesen picinek ez a szelet?
26 hozzászólás a(z) “Már csak ez hiányzott!” című bejegyzéshez
A kis huncut reklámfotós, egyből a második vágással kezd. Látom lelki szemeim előtt, hogy a még gőzölgő pizza alá tuszkolja a lapátollót (ollólapátot), és megkezdi a tésztát. Az olvadt sajt rá- és beleragad a szerkezetbe, majd midőn kirángatja (rángatná?) a lapátot a pizza alól második nyisszantás céljából, lerántja a tányérról… 🙂 Az azért látszik a “készüléken”, hogy nem műszaki, és/vagy nem konyhai ember tervezte.
ja, drága judit, nem a botmixerrel nyírom a kakukkfüvet sövénynek az ablakban, bár az ötlet elgondolkodtató.
a leszedés után mixelem össze őket.
Hello, és képzeld, én épp most aprítottam életemben először fűszernövényt késes robottal, de annyira sajnáltam őket, hogy a továbbiakban is inkább majd kézzel csipkedem őket. Kivéve a nagyon vastag szárú bazsalikomot+mentát, akiknek néhanapján olló dukál.
judit: én a fűszernövényeket leturmixolom 🙂
a pizzát nem 😉
és helló! 🙂
szerintem nemcsak villanymotoros, hanem dízelmotoros változat is kéne 🙂 amúgy én simán akkorát vágnék vele, ha a képen lévő kicsi, hogy lelógjon a lapátrészről.
viszont ha mégis a pénzköltés lenne a cél, akkor készletet vennék:
1/10, 1/8, 1/6, 1/5, 1/4, 1/3 méretben.
ja, és csak olyantól vennék pizzát, akinek ISO-53100 -es tanúsítványa van, hogy a pizzája pizzaszeletelőkompatibilis.
Szerintem ezzel akkora szeletet vágsz, amekkorát akarsz. A talpacska nem kavar be, az alatta van. Ha túl nagyot vágsz, lehet, hogy nem tartja meg, lecsúszik róla, de annyi baj legyen. Szerintem csak a fotó kedvéért vágtak most ekkora méretet, hogy jól érvényesüljön a szerszám. De egyébként mindegy, vágsz egyet a bal oldalán, majd tetszés szerint elcsúsztatva méretezed a jobbat.
Jó, tudom, most mindenkit kiábrándítottam. ;)) Persze lehet morcogni rajta tovább…
(Nekem van egy konyhai ollóm, még csak nem is csirkevágó, de pl. bizonyos mennyiség-méret fölött a fűszernövényeket azzal szoktam. A pizzát meg nem vágom, egyben bekapom. ;))))))))
Gjuci! Nagyon egyszerű! Ez biztos egy közösségépítő-csapatjáték! A baloldalon áll a következő lapátos ember és így tovább! : ) Mindenki vág, elnézést NYÍR a mellette állónak egy ilyen norbi update méretű szeletkét. : D Gondolom, míg körbeér az a 4 ember, aki elfér e hatalmas méretű pizza körül, egy lábon ugrálva, vagy nyusziszökkenésben-már le is dolgozta a bevitt kalóriamennyiséget! Üdv: Sárkányfűárus
Bocs, hogy kötözködöm e csodaszerszám láttán, de hogyan lehet a pizza bal oldalát is elvágni? Ott a lapát!
igen, tényleg kéne balkezes is 🙂
haha, olló, nagyon jó… csövön a luk. amióta pizzát eszem ollóval vágom, az a legpraktikusabb a célra. Igaz, hogy nincs lapátka rászerelve, így akkorát vágok, amekkorát akarok…
ez kicsit már a robotgépelővevő robotgép, huzatvédő huzat kategóriája
Úgy néz ki, mintha MZ/X küldte volna a Mézgáéknak! Azt megnézném, amikor az ollóval pizzátvágók vakerásszák a csavar melleti lyukból a szószmaradványokat!
ahány ház annyi szokás, de igazából arra sem emlékszem, lehet-e ilyesmit kapni errefelé. ha legközelebb arra járok, megnézem. (pedig mindig elveszek kicsit a konyha-osztályon, ember már tudja hogy nem jó arrafelé terelődni, mert tuti vásárlás lesz belőle 😀 )
voltam angliai olasz haztartasokban – olloval vagtak a pizzat (eredetileg Puglia-i lanyok)
voltam olasz olasz haztartasokban (Assisi, Padova), olloval vagtak a pizzat (es a…ooooo mozzarellat is egyszer). nekik teljesen termeszetes volt, igy nem kerdeztem, hogy az grillcsirke ollo vagy miaze. igazabol egyaltalan nem tunt termeszetellenesnek.
ha 25 db felett veszünk még 10% kedvezménytis kapunk 😀 😀
Megsúgnám a kreatív magyar jelige alatt, hogy évek óta a csirkevágó ollóval szabom a pizzát 😀
Egyébként nevezném a "must have" kategóriába még a bagel-cutter-t is!!! :-DDDD
Nincs benne szenzáció, de Kisvirág pl. Olaszországban él, és ő sem látott még ilyen baromságot. Te most viccelsz?
de ebben most mi a szenzacio? minden olasz haztartasban van. legalabbis amennyiben en jartam.
HM. Maga a pizza is kicsi. Úgy egészben is. Tányérka pizza:) Ollócskával, emberkéknek, asszonykáknak.
Ezt a hét törpének találták fel.
Ezt a hét törpének találták fel.
ezzel valaki megint meg akarta váltani a világot…
nem sikerült neki 😉
és gondoljatok bele, mennyi helyet foglal a konyhaszekrényben 😀
és láthatóan a balkezesek megint szívnak…
Gazdaságos lehet sok vendég esetén :)… persze lehet akkor többet ennének
Hááát, ha én a fiamnak ekkora szeletet adnék, nagyon morcosan nézne 🙂
Sejtettem, hogy amerikai, azoknak minden baromságra van egy spci szerszámjuk. Csodálom, hogy nem elektromos.
Nem csak neked 🙂 mondhatni, gyerekbarát méret 🙂 Talán ha sok kicsi szeletet eszik az ember, úgy tűnik majd, mintha többet evett volna 🙂 Mi negyedelünk, azt összehajtjuk, úgy esszük, ahhoz mérten ez tényleg kicsike 🙂
26 hozzászólás a(z) “Már csak ez hiányzott!” című bejegyzéshez
A kis huncut reklámfotós, egyből a második vágással kezd.
Látom lelki szemeim előtt, hogy a még gőzölgő pizza alá tuszkolja a lapátollót (ollólapátot), és megkezdi a tésztát. Az olvadt sajt rá- és beleragad a szerkezetbe, majd midőn kirángatja (rángatná?) a lapátot a pizza alól második nyisszantás céljából, lerántja a tányérról…
🙂
Az azért látszik a “készüléken”, hogy nem műszaki, és/vagy nem konyhai ember tervezte.
ja, drága judit, nem a botmixerrel nyírom a kakukkfüvet sövénynek az ablakban, bár az ötlet elgondolkodtató.
a leszedés után mixelem össze őket.
Hello, és képzeld, én épp most aprítottam életemben először fűszernövényt késes robottal, de annyira sajnáltam őket, hogy a továbbiakban is inkább majd kézzel csipkedem őket. Kivéve a nagyon vastag szárú bazsalikomot+mentát, akiknek néhanapján olló dukál.
judit:
én a fűszernövényeket leturmixolom 🙂
a pizzát nem 😉
és helló! 🙂
szerintem nemcsak villanymotoros, hanem dízelmotoros változat is kéne 🙂
amúgy én simán akkorát vágnék vele, ha a képen lévő kicsi, hogy lelógjon a lapátrészről.
viszont ha mégis a pénzköltés lenne a cél, akkor készletet vennék:
1/10, 1/8, 1/6, 1/5, 1/4, 1/3 méretben.
ja, és csak olyantól vennék pizzát, akinek ISO-53100 -es tanúsítványa van, hogy a pizzája pizzaszeletelőkompatibilis.
Szerintem ezzel akkora szeletet vágsz, amekkorát akarsz. A talpacska nem kavar be, az alatta van. Ha túl nagyot vágsz, lehet, hogy nem tartja meg, lecsúszik róla, de annyi baj legyen. Szerintem csak a fotó kedvéért vágtak most ekkora méretet, hogy jól érvényesüljön a szerszám. De egyébként mindegy, vágsz egyet a bal oldalán, majd tetszés szerint elcsúsztatva méretezed a jobbat.
Jó, tudom, most mindenkit kiábrándítottam. ;)) Persze lehet morcogni rajta tovább…
(Nekem van egy konyhai ollóm, még csak nem is csirkevágó, de pl. bizonyos mennyiség-méret fölött a fűszernövényeket azzal szoktam. A pizzát meg nem vágom, egyben bekapom. ;))))))))
Gjuci! Nagyon egyszerű! Ez biztos egy közösségépítő-csapatjáték! A baloldalon áll a következő lapátos ember és így tovább! : ) Mindenki vág, elnézést NYÍR a mellette állónak egy ilyen norbi update méretű szeletkét. : D Gondolom, míg körbeér az a 4 ember, aki elfér e hatalmas méretű pizza körül, egy lábon ugrálva, vagy nyusziszökkenésben-már le is dolgozta a bevitt kalóriamennyiséget! Üdv: Sárkányfűárus
Bocs, hogy kötözködöm e csodaszerszám láttán, de hogyan lehet a pizza bal oldalát is elvágni? Ott a lapát!
igen, tényleg kéne balkezes is 🙂
haha, olló, nagyon jó… csövön a luk. amióta pizzát eszem ollóval vágom, az a legpraktikusabb a célra. Igaz, hogy nincs lapátka rászerelve, így akkorát vágok, amekkorát akarok…
ez kicsit már a robotgépelővevő robotgép, huzatvédő huzat kategóriája
Úgy néz ki, mintha MZ/X küldte volna a Mézgáéknak! Azt megnézném, amikor az ollóval pizzátvágók vakerásszák a csavar melleti lyukból a szószmaradványokat!
ahány ház annyi szokás, de igazából arra sem emlékszem, lehet-e ilyesmit kapni errefelé. ha legközelebb arra járok, megnézem. (pedig mindig elveszek kicsit a konyha-osztályon, ember már tudja hogy nem jó arrafelé terelődni, mert tuti vásárlás lesz belőle 😀 )
voltam angliai olasz haztartasokban – olloval vagtak a pizzat (eredetileg Puglia-i lanyok)
voltam olasz olasz haztartasokban (Assisi, Padova), olloval vagtak a pizzat (es a…ooooo mozzarellat is egyszer). nekik teljesen termeszetes volt, igy nem kerdeztem, hogy az grillcsirke ollo vagy miaze. igazabol egyaltalan nem tunt termeszetellenesnek.
ha 25 db felett veszünk még 10% kedvezménytis kapunk 😀 😀
Megsúgnám a kreatív magyar jelige alatt, hogy évek óta a csirkevágó ollóval szabom a pizzát 😀
Egyébként nevezném a "must have" kategóriába még a bagel-cutter-t is!!!
:-DDDD
http://www.asseenontvguys.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=160
Nincs benne szenzáció, de Kisvirág pl. Olaszországban él, és ő sem látott még ilyen baromságot.
Te most viccelsz?
de ebben most mi a szenzacio?
minden olasz haztartasban van.
legalabbis amennyiben en jartam.
HM. Maga a pizza is kicsi. Úgy egészben is.
Tányérka pizza:) Ollócskával, emberkéknek, asszonykáknak.
Ezt a hét törpének találták fel.
Ezt a hét törpének találták fel.
ezzel valaki megint meg akarta váltani a világot…
nem sikerült neki 😉
és gondoljatok bele, mennyi helyet foglal a konyhaszekrényben 😀
és láthatóan a balkezesek megint szívnak…
Gazdaságos lehet sok vendég esetén :)… persze lehet akkor többet ennének
Hááát, ha én a fiamnak ekkora szeletet adnék, nagyon morcosan nézne 🙂
Sejtettem, hogy amerikai, azoknak minden baromságra van egy spci szerszámjuk. Csodálom, hogy nem elektromos.
Nem csak neked 🙂
mondhatni, gyerekbarát méret 🙂
Talán ha sok kicsi szeletet eszik az ember, úgy tűnik majd, mintha többet evett volna 🙂
Mi negyedelünk, azt összehajtjuk, úgy esszük, ahhoz mérten ez tényleg kicsike 🙂