Kategóriák
Egyéb kategória

Mexikói töltöttpaprika

Töltött paprikát nem csak egyféleképpen lehet készíteni. Évekkel ezelőtt olvasta édesapám valamelyik újságban a mexikói változatot. Úgy emlékszem F. Nagy Angéla írta, de ebben nem vagyok biztos. Akkor el is készítette, és nagyon finom volt, elhatároztuk, hogy máskor is megsütjük, de aztán feledésbe merült.
Sajnos mindössze három dologra emlékszem belőle, az egyik a kaliforniai paprika, a másik a mogyoró, és végül a sajt, valami szósz formájában. Még abban sem vagyok biztos, hogy volt benne hús, de nagyon valószínű.
Hozzávalók két személyre:
2 nagy kaliforniai paprika
20 dkg darált hús
1 nagy hagyma
5 dkg sós mogyoró
2 gerezd fokhagyma
1 kk kömény
1 kk chili
1 kk fahéj
1 kk oreganó
só, bors
olívaolaj
A szószhoz:
2 dl kukorica sör
15 dkg cheddar sajt
só, bors
2 dl tejföl
1 ek kukoricakeményítő
A paprika tetejét levágtam úgy, hogy egy jó újjnyi paprika maradjon a tetején. Kiszedtem a szárát, és a paprikahúst apró kockákra vágtam. Olajon megfonnyasztottam a kockákra vágott hagymát, rádobtam a húst, és a fűszereket. Amikor a hús megpirult, beleszórtam a mogyorót, és a paprika kockákat is. egy perc után elzártam a lángot. A sóval vigyázni kell, mert a mogyoró is sós. Ha nem marhahúst használunk, akkor érdemes az egészet egy kicsit lecsepegtetni egy szűrőkanálban. Beletöltöttem a masszát a paprikába, és 20 perc alatt megsütöttem.
Közben elkészítettem a szószt. A sört elkevertem a tejföllel, keményítővel, sóval, borssal. Felforraltam, és belekevertem a reszelt sajtot.

2 hozzászólás a(z) “Mexikói töltöttpaprika” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?