
Történt ugyanis, hogy sárgarépa salátát gondoltam egyik vacsorára, és meg is kértem a fiúkat, hogy hozzanak hozzávaló zöldséget. Haza is állítottak három szál gyönyörű fehérrépával. (És váltig állították, hogy szép artikuláltan kértem őket, vegyenek fehérrépát.)
Jelentem, eltüntettem, finom volt, és legközelebb se hagyom megfonnyadni a hűtőben!
Sörös, hagymás, szerecsendiós szaftba reszeltem bele, ebben pároltam puhára a bárányérméket.
Hozzávalók:
1 kg bárányhús filé
1 nagy fej hagyma
3 szál fehérrépa
0,5 l sör
Só, bors
Szerecsendió
2 dl tejszín
1 ek konzerv zöldbors
Olívaolaj
A hagymát az olajon megdinszteltem, rádobtam a húst, kicsit megpirítottam. Ráreszeltem a répákat, és felöntöttem sörrel. Fűszereztem, majd puhára pároltam. A szerecsendió íze egyértelműen meghatározó lett, viszonylag sokat használtam belőle. Mire a hús megpuhult, a mártás igencsak besűrűsödött. Ekkor öntöttem fel a tejszínnel, és kevertem bele a zöldborsot. Rögtön elzártam a tüzet alatta, a tejszínt ugyanis nem szabad túlfőzni. Kuszkusszal, és olíván párolt céklával tálaltam.

5 hozzászólás a(z) “Mi legyen a fehérrépával?” című bejegyzéshez
karácsonyra:) kis hamis:) Eszter! Már ketten várakozunk:)
Csatlakozom Meir-hez!
Én is szívesen venném, karácsonyra!
Eszter betehetnél egy flódni receptet, mert az enyémet már unom.
konzerv zölbors? merre?
Hú de jó ötletet adtál. Igaz, hogy én imádom a fehérrépát – húslevesbe dupla adag, mind én eszem meg – de ilyen formában még nem gondoltam felhasználni. De jobb később, mit soha.