Kategóriák
Egyéb kategória

Mindent megünneplek, csak azért is!

philadelphia velentin2.jpgTavaly megfogadtam, hogy idén minden ünnepet megtartok, ami szembe jön velem, legyen az Valentin nap, március 15, pészah vagy húsvét, sőt halottak napja és a halloween is simán megfér nálunk, legfeljebb nem minden ünnepet úgy tartunk, mint azt kéne, de valahogy megemlékezünk róla, az biztos. Méghozzá azért, mert tavaly azt kezdtem észrevenni, hogy az emberektől hatalmas energiát vesz el az, hogy morogjanak azért, amiért mások ünnepelnek valamit, vagy ha nem is ünneplik, de pénzt adnak ki rá. Tipikusan ilyen a Valentin nap. Úgy tűnik, mintha a tini lányokat kivéve mindenki utálná, mert mást se hallani, csak hogy ez nem  a mi ünnepünk, csak a virágboltosok akarnak jól járni vele, hogy elszedjék a pénzünket, úgy is lehet valakit szeretni, ha ilyenkor nem veszek neki lufit, virágot, bla bla bla.
És ez különben teljesen igaz is. Úgy is lehet. Meg az is igaz, hogy attól még, ha nem tartod a Valentin napot, nagyon szerelmes lehetsz Zsuzsikába. De miért fáj mégis megtartani? Nem szereted a virágosokat? Vegyél egy üveg bort, és igyátok meg ketten. Csendben szeretsz a temetőben emlékezni? Megértem, nagyon bensőséges a sok gyertya mindenszentekkor, de miért baj, ha a tinik álarcos bulit rendeznek? Egyik sem kötelező, de én inkább jól szeretném magam érezni, és nem Dulifulit játszani a Hupikék törpikékből. Mi egyébként minden Valentin napon pezsgőzünk. Azért, mert édesapám is mindig felköszönti édesanyámat ilyenkor egy pezsgővel. És boldog Bálint napot kíván. Pedig nem ismer egy Bálintot se. Szívecskék eddig nem voltak, idén lesznek.
Szent Iván éjjelét se régen tartjuk talán tíz éve, de azt kell mondjam, az év egyik legklasszabb ünnepévé vállt. Alig várom, kint a kertben, grillezni, együtt lenni, jól érezni magunkat.
Úgyhogy most idén először, egy igazi Valentin nap. Csakazértis!

Mogyoróvajas csokoládéparfé málnával

2 dl tejszín
1 doboz Milkás Philadelphia
1 dl kávé krémlikőr (Baileys jellegű)
1+2 ek cukor
3 ek mogyoróvaj (nem az édesített változat!)
30 dkg mélyhűtött málna
4 ek tokaji aszú
pár csepp citromlé

A tejszínt habbá verem egy kanálnyi cukorral, majd óvatosan fakanállal elkeverem a sajtkrémmel, végül beledolgozom a krémlikőrt is. Lehet nagy formában is fagyasztani, de valami apró bonbon vagy jégkockaformában még jobb. A krém felét a forma aljába adagolom, erre jön egy kevés a mogyoróvajból, majd a tetejére újra a krém.
Egy éjszaka alatt kifagyasztom.
A málnát a maradék cukorral, tokajival és a citromlével felfőzöm, majd teljesen lehűtöm. Tálalásnál a parfé köré kanalazom.philadelphia velentin3.jpg

7 hozzászólás a(z) “Mindent megünneplek, csak azért is!” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?