Kategóriák
Egyéb kategória

Moszkauer

Karácsonyi recept még úgy sem volt ezen a blogon. Ezt a moszkauert tavaly készítettem megrendelésre, és tegnap este eszébe jutott a családnak, hogy mennyire ennének ilyet. (Mindezt egy nagyon hosszú nap után, és a Metróban történő idegeskedés előtt.)
De annyira jó fej vagyok, hogy megcsináltam nekik 🙂 Hamar elkészül, időt csak a hűtése vesz igénybe, de gyorsan elfogyott, tökéletesre nem tudott hűlni.
Ebben az időben ideális nass. Van benne csokoládé, vaj, édes gyümölcsök, mi kell még?

Hozzávalók:
10 dkg durvára vágott mandula

10 dkg darált dió,
20 dkg kristálycukor,
2 dl tejszín,
10 dkg vaj
10 dkg apróra vágott aszalt, cukrozott gyümölcs (narancshéj, mazsola, szilva, meggy)
30 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 ek olaj
Volt itthon egy kevés aszalt meggy. Kötelezővé tenném a bolti moszkauerbe is, eszméletlen finom lett tőle!
Összekeverjük a vajat, diót, mandulát, cukrot, tejszínt, és a felaprított aszalt gyümölcsöket. Mikróban egy-másfél perc alatt felhevítjük, majd hagyjuk kihűlni. Sütőpapírral borítunk egy lemezt, és azt is beolajozzuk, erre halmozzuk a kihűlt masszát kanalanként, majd jól lelapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá oda, könnyen megég. Hagyjuk kihűlni, majd mindegyik tetejére olajjal elkevert olvadt csokoládét csorgatunk. Teljesen lehűtjük, utána szedjük le a papírról.

18 hozzászólás a(z) “Moszkauer” című bejegyzéshez

Eszter!

Egy kis segítség kéne. Megcsináltam mindent a recept szerint, keverés, mikrózás, kihűtés, de aztán… szétfolyt. Szóval több kérdésem is lenne?
1. Mekkora kanalat használsz a kirakáshoz?
2. Milyen távolságra?
3. Nekem szét sem kellett lapítanom, mert folyós lett.
4. Betettem a sütőbe és az egész elfolyt, ami azt is jelenti, hogy összefolyt, így nem kis "sütiket", hanem egy összeálló masszát kaptam, ami persze nagyon finom, de nem túl dekoratív.
Ja és nekem világosabb a masszám, mint ami a képen van.
Van ezekre javaslatod?

Köszi,
Reni

Örök hálám ezért a receptért, az egyik legkedvencebb sütim, de -most már tudom- a cukrászdaiból tényleg hiányzik az aszalt meggy. Megcsináltam, kicsit macerás (vagy én vagyok a szerencsétlen), de ezerszeresen megéri a fáradtságot. Karácsonyra tripla adaggal készülök, mert aki csak kóstolta, imádta. Eszter, köszönöm szépen, hogy közzétetted ezt a szuper receptet!

A "figyeljünk oda"-val teljesen egyet kell értenem!:)
Kétszer próbáltam…
Én megettem, mert valahogy kikapargattam a tepsiből…

A második alkalommal szó szerint a sütő előtt ültem, és még úgy is sikerült nem odafigyelnem…:))

A meggy nagyon jó ötlet bele!

Kedves Eszter, újságíró vagyok, Miskolcról kereslek. Nagyon tetszik a stílusod, a blogod, a receptek, minden. Az erdőbényei bejegyzések miatt próbállak elérni egyébként, szeretnék róla írni a lapunkban. (Néhány mondat meg is jelent a mai újságban, hivatkoztam benne az oldaladra.) Visszajeleznél-e nekem? (mariann.hajdu@inform.hu)

Vélemény, hozzászólás?