
Persze a Vörös Szalag bagelből készült, amihez most próbáltunk ki egy remeknek ígérkező kencét. Egészen különleges lett, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
Hozzávalók nyolc bagelhez:
50 dkg finomliszt
3 dkg tejpor
4 g szárított élesztő
6 dkg cukor
Csipet só
2,5 dl meleg víz
A hozzávalókat 10-15 perc alatt jól összedolgozzuk, majd nyolc egyforma részre osztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és tíz percet pihentetjük. Lisztezett deszkán téglalapformára nyújtjuk, amit hosszában feltekerünk. Szalagot formázunk belőle, a két végét jól összenyomjuk, középen szintén nyomással illesztjük össze. Ismét letakarva negyven percig kelesztjük. Közben lábosban vizet forralunk egy kanál cukorral. Ebben főzzük elő a bageleket 30-30 másodpercig oldalanként, megkenjük tojássárgájával, esetleg megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, lenmaggal, majd 180 fokos sütőben arany barnára sütjük.
Hozzávalók a fokhagyma krémhez:
1 nagy fej fokhagyma
+ 1 gerezd
1 Philadelphia sajtkrém
Só
Bors,
Bors,
Szerecsendió
Az egész fej fokhagymát gerezdjeire szedtem, de nem pucoltam meg. Sütőben puhára sütöttem őket, majd amikor kihűlt, egy tálkába nyomkodtam a puha, illatos fokhagyma krémet. Hozzákevertem a sajtot, fűszereztem, és a végén belekevertem egy gerezdnyi friss fokhagymát is, ugyanis a sült társának ilyenkor már szerencsére igencsak lecsökken a zamata 🙂
Az egész fej fokhagymát gerezdjeire szedtem, de nem pucoltam meg. Sütőben puhára sütöttem őket, majd amikor kihűlt, egy tálkába nyomkodtam a puha, illatos fokhagyma krémet. Hozzákevertem a sajtot, fűszereztem, és a végén belekevertem egy gerezdnyi friss fokhagymát is, ugyanis a sült társának ilyenkor már szerencsére igencsak lecsökken a zamata 🙂
10 hozzászólás a(z) ““Red Ribbon” fokhagyma krémmel” című bejegyzéshez
Köszönöm. 🙂
Hazaköltözöl, vagy minden reggel postázzak?
Kedves Eszter, kérlek, amint megnyittottad jó kis Jewish Bakery-det, haladéktalanul értesíts, már most törzsvásárlód vagyok!
Látod Eszter mondtam én, hogy TV paprika lesz a vége.
Gáz volt valóban a műsor, én is néztem és a pasi ahogy beszélt azon az agyam eldobtam. A maceszt pedig eleg szarul magyarazta, tehat ha azutan főz valaki, akkor úgy jár mintha a Lázár műsorát nézné meg:)
Igen Chilii, láttam, az a baj, hogy ez is megint csak a sólet, maceszgombóc között mozog.
az M1-en vasárnap indult egy sorozat a zsidó konyháról, szerintem inkább neked kellene ott főzni!!! üdv: chilii
na de ha kitűzöm, akkor morzsálódik
na de ha kitűzöm, akkor morzsálódik
Elég nehéz ügy, valóban.
Használj édes tejsavó port, Herbáriában, és bioboltban kapható.
sehol nem kapok tejport…
Fantasztikusan hangzik! Ki is próbálom, szerintem sma kaláccsal is jó lesz.