Kategóriák
Egyéb kategória

Sárga borház a 37 út mellett

(A poszt írása óta 2009 szeptemberében a Sárga Borház új vendéglőssel és séffel újra nyitott.)
Megérkezésünk napján rettenetes eső fogadott bennünket Tokaj-hegyalján. Nem tudtunk ellenállni a beidegződött gondolatoknak, és szokás szerint betértünk a 37-es főút mellett található Sárga borház csárdába. (Felső kép a Disznókő birtok, alsó a Sárga borház)
Hiába, az ember nem tud csak úgy túllépni harminc éven, amikor minden évben evett itt valamit. Gyerekkoromban még cigány zenélt a csárdában, de az ételre nem emlékszem, csak arra, hogy mindig volt túrós palacsinta vanília öntettel. Aztán egyszer felépült a borház mellett a Disznókő szőlőbírtok, és a csárda igazi jó hely lett. Profi kiszolgálás, jó ételek. Pár éve télen még nem nagyon lehetett errefelé nyitva tartó étteremet találni, ezért minden helybeli ideszokott. Azóta is idejárnak, ahogy látom, pedig a hely évről évre gyengébb lett. Jövőre biztosan kihagyjuk, mert közben igen jó éttermek nyíltak a térségben, fölösleges erőltetni ami nem megy.
Én hagymás rostélyost kértem, emlékezvén arra, hogy nyolc éve, amikor először hoztam ide a férjem, a világ legjobb rostélyosával, és egy vérprofi pincérnővel lepett meg minket a sors. Most bugó darabkák úsztak a poharamban…
Mostani pincérünk is megkérdezte, hogy mennyire átsütve kérem a húst, de úgy tűnik, válaszom nem érdekelte, mert teljesen átsütve érkezett picike szelet marhám. A fiúk (egy 13 és egy 14 éves) koruknak megfelelően brassóit rendeltek,ami csak egy pici kupac volt a tányéron, két óra múlva éhen is akartak halni.
A legrosszabb az volt, hogy áramszünet lévén (erről nem tájékoztatattak minket) több mint egy órát vártunk az ebédre, pedig semmi olyat nem rendeltünk, amit grillezni kellett volna. Öten, egy levessel, három desszerttel, egy üveg száraz szamorodnival, öt főétellel, salátával, üdítővel kicsit több mint 20.000 forintot fizettünk, részletezni sajnos nem tudom, mer csak egy kézzel írt gyűjtőt kaptunk 🙂 Ezután a sok rossz után mégis ajánlom, hogy akinek van fél órája, az a birtok megtekintése után üljön be egy üveg borra a borházba, hiszen az épület gyönyörű, a XVII. században épült, a borok jók, de a vacsorát máshol fogassza el.
Teszteljük az összes helyet, voltunk már jó párban, amikor időm engedi folytatom a nagy Tokaj-hegyaljai étterem mustra megírását.

14 hozzászólás a(z) “Sárga borház a 37 út mellett” című bejegyzéshez

En tavaly osszel jartam arra. Az ettermet nem latogattuk meg, ezert errol egy szot sem, a tobbiek majd kommentaljak.

De a birtok nagyon szep, es a borkostolas is nagyon jo volt, de jo draga! Megis megerte. Persze lehet hogy szerencsenk volt, es jo ember vezette vegig a kostolason a szereny letszamu (4fo) csoportunkat. Es ha tobben vannak, hamar tuladott volna rajtunk valami rutinszoveggel. De nem igy volt, a srac nagyon kedves, ertelmes volt, laza volt, es hozzaerto, sok extrat, erdekesseget meselt.

Valószínű, hogy ősszel is elmegyek.
Gyönyörű ez a vidék. A falu építé-
szete is nagyon tetszett. A reformá-
tus templom volt nyitva, ezt sikerült
megnézni. Halottam a harangszót is.
Nagyon szép nyári szüneteket tölt-
hettél itt. Én is utálok visszamenni
a városba és a lakótelepre. Az idén
Bp-n sem voltam.

Névtelen, ha lesz egy csepp időm, jönnek sorra a többi éttermek, mint a Tornyos borház, az Őskaján, a Lebuj, a Kőröshegyi fogadó, és az Oroszlános is.
Sajnos az itt felsoroltak mind megelkőzték a Sárga borházat.
Árban volt nála drágább, de sokkal szinvonalasabb, és volt olcsóbb is, mégis jobb. Volt egy rosszabb tapasztalatom is, majd azt is megírom, de az nem étterem, hanem pizzéria volt.
Gyerekszobánk volt, köszönjük. 🙂

Kedves “névtelen”,

Ócsárlásról szó sem volt, a föntebb leírtakat magam is csak alátámasztani tudom… sőt, ismeretségi körünkből is ugyanezeket a visszajelzéseket kapom.
A Sárga Borház valaha tényleg a környék legjobb helye volt,mind az étel, mind a kiszolgálás és az egyedi hangulat miatt, ami mára sajna elmúlt.
Kellemetlen szituációba is kerültem miatta, mert régi tapasztalataimból kiindulva ezt a helyet ajánlottam fehérgyarmati barátaimnak, akik abszolút kiborultak a hosszú-hosszú, (meg sem mondom mennyi várakozási időtől, stb..)

Amit meg most fogok idepöttyenteni, azt a névtelenséggel párosult gyerekszoba-hiányolásért teszem, pedig nem szokásom az ilyesmi.

Kedves névtelen:
Hülye vagy.

Kedves kritikusok!Nem értem ,miért kell ócsárolni a Sárga borházat,nekem egyáltalán nem ez volt a tapasztalatom.Lehet,hogy kicsit magas a közönség igénye az árakhoz képest vagy talán más a gond? Esetleg nem volt a szülői házban gyerekszoba?

Óóóóóó, az a túrós palacsinta vanília öntettel! Sosem fogom elfelejteni! Biciklis vándortábor első napján azt ettünk a Sárga Borházban, aztán jó nagyot estem, és akkor jöttek rá, hogy nagy baj van (koponyarepedés), amikor a palacsinta kijött… Utána évekig nem bírtam még csak rá sem nézni! 🙂
Az Ős Kajánra nagyon kíáncsi lennék! Egyszer voltunk ott, és a társaságunkat teljesen megosztotta az étterem.
Tokajban a Millennium Hotel éttermébe viszont óriásit buktunk egyszer a grillezett zöldségkörettel, ami nem volt más, mint fél kg olajban tocsogó óriási gerezdekre vágott hagyma, 3-4 uborka- és kb. ugyanennyi paradicsomkarikával. Azóta messze elkerüljük. (Ez kb. 2 éve volt. Van esély rá, hogy séfet váltottak…???)
Várom ám a teszteket!
További jó nyaralást!

Hát én eltanácsoltalak volna a borháztól, már tavaly is írtam egy kommentben, úgy látom nem halgatsz rám 🙂
Úgy látom, az árak is emelkedtek, ennyiből már majdnem meglenne az Oroszlános vagy az Ős Kaján is 🙁
Remélem látogattok más helyeket, és írsz még újabb kritikákat, hogy mire mi is megyünk, elő lesz készítve a terep 🙂

Vélemény, hozzászólás?