Kategóriák
Egyéb kategória

Steak&Ale Pie

pie111.jpgSzinte már tényleg minden van Budapesten, legalábbis, ami az étteremkínálatot illeti. Két dolog hiányzik továbbra is nekem, az IGAZI bagelező, ahol nem attól bagel a bagel, hogy kerek és lyukas a közepe, és egy pitéző pie-ozó. Bár a pite nem pie, felőlem árulhatnák őket nyugodtan egy üzletben. Lenne mindenféle csodálatos pite, az almástól, a citrom tarton keresztül a quiche-ig, és lenne sokféle angol pie is. Esetleg még a pástétom is beleférne a kínálatba. És egyszerűen hívhatnák a helyet pitézőnek, nem sértődnének meg a kedves kisasszonyok a pultban, ha a vendég lepitézné a pie-t. Egyébként az, hogy egy pitéző mennyire hiányzik nekem Budapesten, akkor tudatosult bennem, amikor valamelyik Man in black részben többször is pitéztek.
Nálunk tegnap vacsorára volt pie, méghozzá azért, mert végre boldog tulajdonosa vagyok egy készlet Falcon piteformának. Edényhez az ételt. Remélem senki nem tart őrültnek, de én annyira vágytam ezekre a zománcos formákra, hogy még álmodtam is velük. (A Kooktában vettem a Pozsonyi úton, de elvesztem, mert van előkészítő szett is, gyönyörű szűrővel, és nemsokára jön a salátaszezon 🙂

Magyar pie blog pedig itt olvasható.
men-in-black-with-pie.jpg
1 kg felkockázott marhalábszár
2 hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál zeller
2 gerezd fokhagyma
4 ágacska kakukkfű
1 ágacska rozmaring
1 babérlevél
15 dkg kis csiperkegomba
5 dl Guinness

bors
pici reszelt narancshéj
1 ek liszt
3 ek zsír

Félkész leveles tészta
1 tojás
pie3.jpg
A marhát sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam, és több részletben, hogy ne párolódjon, hanem süljön 1-1 ek zsíron megpirítottam. A visszamaradt zsírban (ha nem maradt, akkor még kell egy kevés) megpirítottam az apróra vágott hagymát, rászórtam a felkarikázott répát, a gombát és zellert, és az összezúzott fokhagymát. Visszatettem a húst, és felöntöttem a sörrel.  A zöldfűszereket is beledobtam a babérlevéllel együtt, majd reszeltem bele egy egészen kevés narancshéjat.
Lefedve a sütőbe toltam, 180 fokon 2,5 óra alatt puhult meg. Ezt persze marhája válogatja. Mikor elkészült, átöntöttem a piteformába, a tetejét befedtem leveles tésztával, megkentem tojással, és visszatoltam a sütőbe 20 percre, amíg a tészta szép piros lett.

pies.jpg

5 hozzászólás a(z) “Steak&Ale Pie” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?