Kategóriák
Egyéb kategória

Sült körte krémleves

phil körte04.jpgHidegben forrón, melegben jéghidegen is finom, készülhet almából is, körtéből is, sőt, szilvából, barackból, vagy birsalmából is, mi az? Ez a krémleves! A különlegessége, hogy a gyümölcsöt kevés barnacukorral meghintve betoljuk a sütőbe, ahol a cukor, és a gyümölcs is karamellizálódik egy kicsit, ettől lesz igazán telt íze. Pár csepp narancsvirgágvíz, egy csipetnyi kardamom és fahéj, majd egy kis krémsajt, és kész is a boldogság. A tetejére a körte chips csak extra ráadás!

Hozzávalók 6 tányérnyi leveshez:

6 körte kimagozva, felnegyedelve
4 ek barnacukor
1 kk narancsvirágvíz
1/2 kk őrölt kardamom
1/2 kk őrölt fahéj
csipet só
1 doboz Philadelphia krémsajt
pár csepp citromlé
1/4 kk reszelt citromhéj
kb. 2 l forróvíz

A körtéket meghintem a cukorral, és 200 fokra melegített sütőbe tolom, kb. 20 percre, amíg megsülnek, kicsit megkaramellizálódnak. Utána minden hozzávalót alaposan leturmixolok, kóstolok, és tálalok is. A körte chipshez a körtét uborkagyalun felszeletelem, sütőpapírra fektetem, és 200 fokon, 10-15 percig sütöm, ez a szeletek vastagságától függ, akkor jó, ha már tényleg ropogós.
phili körte2.jpg

Egy hozzászólás a(z) “Sült körte krémleves” című bejegyzéshez

A Fehérvári úti csarnok földszintjén a sajtkereskedőnél (a réteses mellett) mindig kapható natúr krémsajt kimérve, kb 200 ft 10 deka, és istenien sűrű. Próbáljátok ki, nekem bevált (mindig ez a philadelphia krémsajt mindenhol, ahol krémsajt kell a recepthez, brrrr). Ugyanitt van kimért görög joghurt is, ami sűrűbb, mint a tejföl, hát az is valami mesés!! ( nem kapok %-ot vagy ilyesmi :D)

Vélemény, hozzászólás?