Kategóriák
Egyéb kategória

Szederfagyi, hello Hegyalja!

Kicsit elutazom, muszáj sétálnom a Sátorhegyek között, meghallgatni az erdőbényei harangozást, lógatni a lábamat a Bodrogba, (ha már…egyébként ott fogom moderálni a verseket minden reggel Sárospatakon) bort iszogatni a pince mélyén, magamhoz ölelni Dorkát Patakon. Remélem vargányával teli a Zemplén, felkaptatok a Felhegybe, lenézek a Mulatóról, fát ültetek nagyanyám sírja mellé. Kicsit biztosan meg is hatódom majd, mint mindig, és megpróbálom magamba szívni egy évre a nyugalmat. Talán megnézem a haszidot Újhelben, sőt sátorozni is fogunk a gyerek kedvéért.
Hazafelé magamhoz veszem a hónapokkal ezelőtt lefoglalt mézet, megismerem Chiliit, és elviszem Dávidot a miskolctapolcai Barlangfürdőbe.
Napok óta 20 órát ülök a gép előtt, kifolytak a szemeim 🙂 Reggel még elmegyek a barátaimhoz, sütünk kacsát, és libát, gyújtunk gyertyát, köszöntjük a szombatot, de aztán szombatszegő leszek, és autópálya matricát veszek. Jaj, micsoda rím: leszek, veszek.
Jut eszembe, eddig több mint 900 vers érkezett a Versíró Versenyre, van egy pár gasztro téma is, sőt, egyik bloggertársunk is írt egy gyönyörűt.
Hogy valami recept is legyen itt, feldobom a szederfagyit. Tudom, tudom, nem valami nagy durranás, de finom. És hideg.
Igyekszem majd valamit irogatni, ha mást nem az aznapi pincetesztet felteszem, és ha valakinek van valami jó tippje, hogy melyik helyet nem szabad kihagyni, az ne fogja vissza magát, ossza meg velem bátran!
Hozzávalók:
2 dl natúr joghurt 50 dkg szeder
15 dkg cukor
1 tk citromlé
2 ek szederpálinka
Óvatosan keverem össze a hozzávalókat, majd a fagyigép elvégzi helyettünk. Ha nincs, akkor a szeder összetörése nélkül beleteszem egy műanyagdobozba, benyomom a fagyasztóba, majd óránként átturmixolom. Legalább ötször kell megismételni, de az eredmény nem marad el!

19 hozzászólás a(z) “Szederfagyi, hello Hegyalja!” című bejegyzéshez

Jó nyaralást kívánok! Olvastam az
Erdőbényéről írt posztodat, nagyon
tetszett. Megnéztem a falu honlap-
ját és több könyvet is olvastam
róla. Valószínű, mi is elmegyünk
kirándulni. Én nem jutok el egzo-
tikus helyekre, de a mi régiónkban
is van sok szép látnivaló. Nagyon
szeretem a természetet, a falusi
életet és a szőlőhegyeket is. Most
van szabad időm, Miskolc-Tapolca is
egy óra sétára van a lakásomtól, oda is többször kimegyek. Dávid
nagyon jól fogja magát érezni Ta-
polcán. Tavaly nyílt egy bobpálya,
pónilovagolni is lehet a gyerekek-
nek, jó a játszótér is, új hinták
vannak.

Vélemény, hozzászólás?