
Most arra vállalkoztunk, hogy megpróbálunk ételt párosítani egy reduktív, egy érlelt száraz tokajihoz és egy aszúhoz. Nagyon izgalmas feladat, alig várom már a péntek estét!
Gyertek el, szeretettel várunk mindenkit!
“Április 23-án, pénteken mutatja be Budapesten az új évjárat borait a Tokaj Reneszánsz 16 pincészete. A Tokaj Nyitány 2010-en a látogatók az egyesület tagjainak közel 50 borát kóstolhatják meg. Az esemény gondolatisága a tradíció és megújulás üzeneteit követi: egyrészt az évszázados tokaji hagyományok elevenednek meg, másrészt Tokaj legújabb borai mutatkoznak be. A 2006-os évjárat legjobb aszúit előadással egybekötött mesterkurzuson kóstolhatják meg az érdeklődők. A bemutató a Gólyavárban (Múzeum körút 4., ELTE campus) délután négykor kezdődik.
Az eseményen Litauszki Zsolt vezette mesterkurzuson lehet megkóstolni, milyen ételeket képzelt el a a Michelin Guide-tól Bib Gourmand minősítést kapott 21 Étterem többszörös díjnyertes séfje a különböző tokaji borokhoz. Társa lesz ebben Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierrot Étterem új séfje. És ez még nem minden: a magyar blogszcéna három trendszetter gasztrobloggerre, a Chili &Vanília, a Fűszer és lélek és a Malackaraj írói vállalkoztak arra, hogy ők is megmutatják, mit képzelnek el a tányérra a tokaji borok mellé – a falatokat minden látogató összekóstolhatja a borokkal a lounge hangulatú sétáló kóstolón.
Érdemes jegyekért a honlapon előre regisztrálni, a két mesterkurzusra mindenképpen, mert ezekre korlátozott számban van hely. A teljes program itt olvasható.”
Az eseményen Litauszki Zsolt vezette mesterkurzuson lehet megkóstolni, milyen ételeket képzelt el a a Michelin Guide-tól Bib Gourmand minősítést kapott 21 Étterem többszörös díjnyertes séfje a különböző tokaji borokhoz. Társa lesz ebben Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierrot Étterem új séfje. És ez még nem minden: a magyar blogszcéna három trendszetter gasztrobloggerre, a Chili &Vanília, a Fűszer és lélek és a Malackaraj írói vállalkoztak arra, hogy ők is megmutatják, mit képzelnek el a tányérra a tokaji borok mellé – a falatokat minden látogató összekóstolhatja a borokkal a lounge hangulatú sétáló kóstolón.
Érdemes jegyekért a honlapon előre regisztrálni, a két mesterkurzusra mindenképpen, mert ezekre korlátozott számban van hely. A teljes program itt olvasható.”
Részvevő pincészetek:
Alana-Tokaj
Béres szőlőbirtok és pincészet
Bodvin pincészet
Dereszla szőlőbirtok és pincészet
Disznókő szőlőbirtok és pincészet
Dobogó pincészet
Dusóczky pincészet
Füleky pincészet
Gróf Degenfeld szőlőbirtok és pincészet
Patricius borház
Royal Tokaji pincészet
Samuel Tinon
Sauska-Tokaj pincészet
Tokaj Classic
Tokaj Nobilis
Tokaj Pendits
Alana-Tokaj
Béres szőlőbirtok és pincészet
Bodvin pincészet
Dereszla szőlőbirtok és pincészet
Disznókő szőlőbirtok és pincészet
Dobogó pincészet
Dusóczky pincészet
Füleky pincészet
Gróf Degenfeld szőlőbirtok és pincészet
Patricius borház
Royal Tokaji pincészet
Samuel Tinon
Sauska-Tokaj pincészet
Tokaj Classic
Tokaj Nobilis
Tokaj Pendits
5 hozzászólás a(z) “Tokaji-gasztroblogger” című bejegyzéshez
Nagymamánál lesz, mert bárányhimlős volt, és állitólag ezzel három hétig kell itthon lenni. Nem tudom, szerintem már rég nem fertőző, de Emma közelébe és nagy tömegbe akkor se visszük önkényesen 🙂
Májusban megyünk le pár napot, piknikezhetnénk, de majd megbeszéljük!
Dávidot nem hozzátok el? Emmának jól jönne egy kisbarát a forgatagban…már ő sem olyan kisbaba, mint volt, egészen ovis kinézetű, igaz Dávid is sokat nőtt, mióta nem láttuk…
De jó, akartalak hívni, csak ma forgatás volt, örülök, hogy jössz, beszélgetünk egy kicsit! 🙂
Vártam már a posztot, olyan régen találkoztunk, ott leszünk.
Jaj de jó! Megyünk!!!