
Nem tévedtem, szerették, de ebédre bablevest ettek túrógombóccal, vacsorára pedig bablevest túrótortával.
Vannak ilyen napok, nem lehet minden tökéletes 🙂
Nagyon kiadós torta, egy pici szelet bőven elég belőle, nyugodtan lehet nagyobb társaságokra számolni vele.
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 rúd vanília kikapart közepe
1 citrom leve és héja
10 dkg rétesliszt
20+50 dkg fagyasztott málna (Persze frissből még jobb lenne)
2 dl vörösbor
10 dkg cukor az öntethez
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A tojások fehérjét felvertem a sóval, a sárgáját habosra kevertem a cukorral és a vanília magjaival.
Összekevertem a lisztet a kukoricadarával és a sütőporral, majd belereszeltem a citrom héját.
A túrót áttörtem, és elkevertem a tojás sárgájával, a tejföllel, végül belenyomtam a citrom levét is. Óvatosan beleforgattam a fehérjehabot, végül hozzákevertem a lisztes keveréket is.
Kibéleltem a tortaformát sütőpapírral, és beleöntöttem a masszát. 20 dkg málnát nyomkodtam bele, és betoltam a sütőbe. Tíz percig sütöttem 180 fokon, aztán alacsonyabbra vettem a hőmérsékletet 160 fokra.
Tűpróbáig sütöttem, kicsit több, mint egy óra alatt sült meg.
A maradék málnát felfőztem a borral és a cukorral, és ezt az öntetet locsoltam a tortára.
19 hozzászólás a(z) “Túrótorta” című bejegyzéshez
Szia!
A kukoricadarát nem lehet esetleg búzadarával helyettesíteni?
Az mindig van itthon, használom is, de kukoricadarát még soha nem tettem semmibe, így félő hogy itt romlana meg a szekrényben 🙂
Köszi: Dóra
no, muszáj volt megkóstolni.. igazán finom lett, olyan mint egy túrógombóctorta 🙂 de a következőhöz azért kell vennem egy túrótörőt
még egyszer köszönöm a segítséget
Izgalmas az élő közvetítés 🙂
oké, köszi a gyors választ, akkor még hagyom tovább sülni :o)
Én addig sütöttem, amíg teljesen tisztán jött ki belőle 🙂
Szia,
ha véletlenül gép előtt lennél, azt szeretném gyorsan megkérdezni,hogy addig süssem amíg tisztán jön ki a tű vagy ha kicsit rezeg a közepe vegyem már ki, mint a cheescake-t? köszömöm
😀 Köszönöm, javítom!
Szia Eszter, milyen az az ütőpor?:) Verekedni fog az ember az utolsó szeletért, azért kell a tortába?:) Isteni lehet a torta egyébként, én is szívesen kipróbálom.bea
Kedves Eszter! Csak mert még nem találkoztál olyannal, aki a bablevest nem szereti: íme, itt vagyok 🙂 Soha, semmilyen formában nem ettem meg a babot, indokolni nem tudom. Lehet, hogy előző életemben bab-mérgezésben haltam meg :))… Esetleg, ha van karma, a következőben bab leszek én is.
A korábban tanácstalan Manka
Ez milyen klassz! Ki kell próbálnom!
Üdv
medvedr
Kedves Eszter!
már ránézve is összefutott a nyál a számban, és éppen arra gondoltam, hogy a nemrégen vett málnával ki is próbálnám! nagyon köszönöm a tippet!
Eszter
Bablevest!Bablevest!Bablevest!!!!!
Ez a torta telibe talált!Ott csücsül a jófajta magam készítette túróm és tejfölöm már a hűtőmben és azon törtem a fejem,hogy mi legyen belőle:mert a palacsinta olyan snassz!(a fenét,csak a fülemen jön ki-az uram folyton azt kér desszertnek!)
Jaj, köszi, javítom, igen kell. Legalábbis nekem ment bele 🙂
Szia Eszter,
azonnal nekiállok, csak nem málnával, hanem szederrel, mert az van itthon. Egy kérdésem lenne, a tejföl szerepel a hozzávalókban, de az összeállításnál nem találom…. Kell ő nekünk akkor vagy sem? 🙂
Köszi, axi
Csatlakozom Kékmadárhoz, a bablevest én is szívesen fogadnám! Köszönöm!
Nagyon köszi!
Kedves Eszter!
bár nem kapcsolódik ehhez a sütihez konkrétan, mégis elárulnád nekem hogy hol veszel mézet ha a sütiket azzal akarnád ízesíteni?
Előre is köszi!
Kommersz… 🙂
Pont azon gondolkodtam, hogy még nem találkoztam olyannal aki utálná a bablevest. Ha lesz időm, akkor délután felrakom, ha nem, akkor holnap, jó?
Kedves Eszter! Érzem a számban a torta ízét, de nem volna kedved a bablevesed recepjét is felrakni? Tudom, hogy bablevest mindenki tud főzni, tulajdonképpen én is, de valahogy még egy sem volt Az Igazi, akárki főzte. Hátha a tied bejönne.
Bocs, hogy ilyen kommersz kéréssel zavarlak.