Kategóriák
Egyéb kategória

Zsidó szex

Vadjutka barátnőm zseniális írása zsidó szex-el kapcsolatos legendáról olvasahtó a Judapestnen.
Jutka megnyitotta online gyöngyékszer kereskedését, a link itt oldalt is látható a jobb oldalon. Aki találkozott már vele a Wamp-on, az tudja micsoda gyönyörűségekről beszélek! Tessék csak tessék!

15 hozzászólás a(z) “Zsidó szex” című bejegyzéshez

Erre azt tudom mondani, hogy ami jó egy neológnak, az nem jó egy ortodoxnak. Tavaly még volt kóser csemegeuborka, a Rege gyártotta,az biztosan kóser volt, OK besorolással, a rabbi rendszeresen járt ellenőizni a gyártást.
Vannak olyan hasszidok(!) akik mindenhol megeszik a vajat, mert a vaj csak a tehén tejéből készülhet, de vannak olyanok akik nem. Sőt a ejet nagyon sok helyen mindenhol elismerik kósernek (a nagy tejgyárakét), de mindig marad 10 százalék, aki látni akarja a fejési folyamatot.
Elvileg nagyon sok minden kóser, de a gyakorlatban kell a pecsét, és “kaszttól” függően nem mindegy, hogy kinek a pecsétje. Van itt olyan magyar rabbi, akinek mindenki röhög a pecsétjén.
Aztán ugye ott a tányér, és az edény kérdése, amiből eszel, de ez már túl sok ide.

Sejtettem, hogy a zselatinon fog elbukni a dolog. De rabbi mindig kell? Úgy tudom valamelyik konzervgyárunk uborkája is a “fogyasztható” kategóriában van sorolva. Ott gondolom nincsen rabbi felügyelni.

Elvileg kósser is lehetne, mivel gyakorlatilag gyümölcs és cukor. De igazából nem az, ugyanis nem felügyeli rabbi az elkészítését,nagy valószínüség szerint van benne valamilyen zselésítő anyag, ami lehet, hogy állati eredetű. Vagy petkin, ami szölőből származik, és annak is szigorúan kósenek kell lenni. De maga a lehetőség meg van rá, Izraelben is kapható hasonló a piacon, és az kóser.

Hát akkor tessék pótolni. Orti melegség, nagyon komoly téma. Tavaly volt itt a film készítője is, volt vele beszélgetés, de ne tudtam elmenni. nagyon kemény lehet, ha valaki ragaszkodik az ortiságáoz, a közösséghez, ami kitagadja őt.

Vélemény, hozzászólás?