
Az előző saláta mellé volt ez a krokett a “köret”. Így még egy férfiember is jól tud lakni egy salátával. A krokettbe én mindig teszek egy csipet szódabikarbónát, és egy pici reszelt sajtot, mert így sokkal könnyebb lesz, és nem szívja meg magát olajjal. Az alapszabály, hogy a liszt mennyiségének mindig a harmadának kell lennie a krumpli súlyához képest.
Hozzávalók:30 dkg krumpli (főzve, áttörve)
10 dkg liszt
1 tojás
Só, bors, szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
2 ek tökmag
Prézli a bundázáshoz
4 hozzászólás a(z) “Tökmagos krokett” című bejegyzéshez
Most röszti legyen holnap, vagy krokett. Mindig úgy összezavartok!
hétvégén kerestem egy régi gyermekkori könyvemet, és amikor belelapoztam, találtam benne egy megsárgult kockás noteszlapot. nagyanyám kézírása, az Ő burgonyfánk receptje van rajta. 1986-ban írta le. csak azt nem írta bele, hogy mennyi krumplit kell megfőznöm, de most már tudom! KÖSZI!
Örülök, hogy sikerült, és ízlett!
Tegnap este mikor megláttam areceptedet, gyorsan ki is próbáltam. Remek lett!!!!
Már nagyon sokszor próbálkoztam házias krokettet csinálni, de vagy szétesett, vagy beton keménységű lett, vagy darabonként egy deci olajat szívott magába. Köszönöm a receptet! Én napraforgó magot tettem bele, mert csak az volt itthon, és sajttal meg tejföllel ettük mint a lángost.